Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. února 2023 v 18:38
Čas čtení 2:12

VIDEO: Řidič autobusu odmítl svézt dvě ženy s kočárky najednou. Ženě, která video zveřejnila, chodí nenávistné zprávy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Řidič autobusu odmítl svézt dvě ženy s kočárky najednou. Ženě, která video zveřejnila, chodí nenávistné zprávy
Zdroj: Flickr/Janusz Jakubowski/volně k užití

Video události koluje po sociálních sítích.

Nepříjemnou situaci zažily dvě ženy, které řešily střet s řidičem autobusu na lince 103. Muž totiž odmítal pokračovat v jízdě autobusem se dvěma kočárky, s nimiž ženy cestovaly. Odkazoval se na dopravní podmínky, na ženy dokonce zavolal policii. Jedna z maminek situaci natočila, na sociálních sítích se na ni snesla vlna kritiky a nadávek.  

Ženě po zveřejnění videa chodí nenávistné zprávy a komentáře

Na videu, které se šíří sociálními sítěmi, řidič ženám tvrdí, že z bezpečnostních důvodů dva kočárky najednou nepřepraví. Autobus byl ale téměř prázdný. Podle informací serveru Z dopravy může řidič podle přepravních podmínek povolit přepravu dalších kočárků.

To ale dotyčný odmítl, a na ženy dokonce zavolal policii. Strážníci ale nezjistili pochybení a odjeli. Situace se vyřešila po několika minutách, kdy přijel další autobus a žena nastoupila do něj. Video, které zachycuje celou situaci, jedna z maminek natočila. Video se stalo předmětem diskuzí na sociálních sítích. A žena, která ho natočila a druhé maminky se zastala, musí čelit urážkám a výhrůžkám.

„Lidi mi píšou soukromý zprávy, abych chcípla, odebrali mi dítě, že by mi dali přes hubu a zmlátili mě železnou tyčí. Někdo psal, že si zasloužím znásilnit. Píšou, že jsem hysterka, k****, p*ča, abych zdechla. Píšou mi, že mě mají vyhodit z práce. Píšou mi, že podávají podnět na OSPOD,“napsala na svůj Facebook.

Navzdory tomu uvedla, že pro správnou věc veškerou kritiku unese. „Vždycky se ozvu, když vidím/uvidím věci/situace, co by se stávat neměly. Vždycky se zastanu slabšího a postavím se za správnou věc. Nikdy nebudu držet hubu a krok jen proto, že se to někomu nelíbí / nemá se to.“

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

Ženy se zastala například novinářka Nora Fridrichová: „Na tom videu je snad špatně úplně všechno. Od řidiče, který si hraje na ředitele autobusu, až po policajta, který sice vede k ženě hloubavý monolog, ale neumí vyřešit vůbec nic. Palec nahoru jen té paní s kočárkem, která to natočila. Nadávat jí tu může snad jen ten, kdo s kočárem necestoval.“

Reakce společnosti ČSAD Střední Čechy (zdroj: Zdopravy.cz):

Úvodem je potřeba zdůraznit, že řidič postupoval v souladu s platnými přepravními podmínkami PID, jejichž výňatek rovněž přikládáme. V uvedeném autobusu je vyčleněn přímo prostor pro kočárek nebo invalidní vozík (příloha foto). Z důvodu obavy o bezpečnost další cestující s kočárkem i ostatních cestujících řidič proto takto postupoval a omezil nástup druhého kočárku. Obecně je problematika přepravy kočárků i s ohledem na bezpečnost často diskutována i v odborných kruzích, kdy se vždy dostávají do střetu stanovené přepravní podmínky s tolerancí či ochotou řidiče umožnit přítomnost dalšího kočárku. Podstatnou a rovněž důležitou částí vzniklé situace je samozřejmě i chování samotného řidiče a jeho přístup při řešení této situace. Řidič byl při osobním pohovoru poučen, aby i v budoucnu vždy dodržoval zásady slušného chování a projevil větší toleranci při nástupu dalšího kočárku v případě poloprázdného autobusu.
Výňatek z přepravních podmínek PID:
A) Přeprava dětských kočárků

3) Před nástupem do tramvaje, autobusu a trolejbusu dá cestující s dětským kočárkem znamení řidiči zvednutím paže; nastoupit lze pouze s vědomím řidiče. Řidič nebo jiná pověřená osoba může z důvodu okamžité přepravní situace (vozidlo je plně obsazeno nebo je vyhrazená plošina již obsazená jiným dětským kočárkem nebo vozíkem pro invalidy nebo jízdním kolem) přepravu dětského kočárku odmítnout. Výstup s dětským kočárkem je cestující povinen včas signalizovat řidiči (před zastavením vozidla v zastávce) stisknutím tlačítka se symbolem kočárku nebo stisknutím tlačítka „Znamení k řidiči“.
Domů
Sdílet
Diskuse