Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martina Havranová
4. února 2023 8:19
Čas čtení 0:32

Zuckerbergův plán vsadit na svět virtuální reality zatím nevychází. Příjem VR divize Mety klesl o 41 procent

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Zuckerbergův plán vsadit na svět virtuální reality zatím nevychází. Příjem VR divize Mety klesl o 41 procent
Zdroj: Getty Images/Aurelien Meunier

I přes nepříznivé výsledky bude podle slov Zuckerberga rok 2023 rokem efektivity.

Společnost Meta, v jejímž čele stojí zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, zveřejnila své finanční výsledky za uplynulý rok. Slabé výsledky měla zejména její divize AR/VR Reality Labs, která vykázala během roku provozní ztrátu téměř 14 miliard dolarů, což představuje meziroční pokles příjmů na úrovni 41 %. Informují o tom portály Gameindustry.biz a Techspot.

Mark Zuckerberg
Zdroj: TASR/AP

V říjnu 2022 přitom firma uvedla na trh svůj nový headset VR Meta Quest Pro. Pro srovnání, divizi zaměřené na virtuální realitu se o moc lépe nedařilo ani během roku 2021, kdy její obchodní segment zaznamenal ztrátu 10,2 miliardy dolarů.

Pod mateřskou společností Meta se kromě virtuální reality stále nachází také sociální síť Facebook, která za sebou měla úspěšnější rok. Podle zveřejněných výsledků během uplynulého roku vzrostl počet aktivních měsíčních uživatelů Facebooku meziročně o 2 % na 3 miliardy, zatímco počet denních uživatelů vzrostl o 4 %.

Domů
Sdílet
Diskuse