Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Jana Chovancová
4. února 2023 15:02
Čas čtení 0:54

18letá Kanaďanka trefila na první pokus jackpot. Vyhrála v přepočtu skoro 790 milionů korun

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
18letá Kanaďanka trefila na první pokus jackpot. Vyhrála v přepočtu skoro 790 milionů korun
Zdroj: Unsplash/dylan nolte/volně k užití (ilustrační foto)

Stala se nejmladší Kanaďankou v historii, která vyhrála tak vysokou částku.

Osmnáctiletá Kanaďanka Juliette Lamour vyhrála jackpot na první pokus. S výherní částkou 48 milionů kanadských dolarů (kolem 788 milionů korun) se hned obrátila na svého finančního poradce. Informují o tom britská stanice BBC a kanadská CP24.

Zatímco mnozí lidé v jejím věku, kteří by vyhráli stejnou částku, by peníze možná okamžitě utratili, Juliette má v plánu zůstat nohama pevně na zemi. Peníze svěřila do rukou svému poradci a v blízké budoucnosti plánuje dokončit univerzitní studium a stát se lékařkou.

15. ledna 2023 17:07 Čas čtení 0:46 V USA padl jackpot 1,35 miliardy dolarů. Vítěz si koupil tiket za 2 dolary V USA padl jackpot 1,35 miliardy dolarů. Vítěz si koupil tiket za 2 dolary

Mladá studentka na svůj los nejprve úplně zapomněla. Až když se dozvěděla, že někdo z jejího rodného města vyhrál v losování, rozhodla se přes mobilní aplikaci zkontrolovat svůj tiket. Vtom se z jejího chytrého telefonu ozvala výherní melodie a zobrazil se nápis „Velký výherce“.

„Plakala jsem štěstím,“ řekla mladá výherkyně minulý měsíc, když slavila svou výhru. „Stále nemůžu uvěřit, že jsem ve svém prvním losu v loterii trefila jackpot Gold Ball!“ dodala.

Juliette plánuje část peněz investovat. Chce si splnit svůj sen stát se lékařkou, aniž by musela mít starosti s půjčkami. „Po dokončení školy budeme s rodinou cestovat. Chci poznat země, studovat jejich historii a kulturu, ochutnat jejich jídlo a naučit se jejich jazyk,“ říká.

Juliette se stala historicky nejmladší Kanaďankou, která vyhrála tak vysokou sumu peněz. Těžkou hlavu si z toho však nedělá a na závěr dodává rozumná slova: „Peníze vás nedefinují, definuje vás práce, kterou vykonáváte.“

Domů
Sdílet
Diskuse