Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vojtěch Vanda
1. března 2023 19:37
Čas čtení 1:07

TikTok nastavuje časový limit pro uživatele mladší 18 let. Mladistvým nastaví hodinový interval

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
TikTok nastavuje časový limit pro uživatele mladší 18 let. Mladistvým nastaví hodinový interval
Zdroj: TikTok

Čínská sociální síť chce pomoci lidem s tím, aby její užívání „měli pod kontrolou“. Novou funkci však bude možné odstranit.

Čínská sociální síť TikTok přichází s novým opatřením pro mladistvé. Pro všechny uživatele mladší 18 let chce zavést časový limit jedné hodiny, po níž se dotyčný bude muset znovu přihlásit heslem ke svému účtu. Novinka má pomoci uživatelům udržet sledování sítě „pod kontrolou“. Funkci by každopádně mělo být možné odstranit, informuje TikTok.

24. února 2023 12:41 Čas čtení 1:04 Evropská komise zakázala svým zaměstnancům TikTok Evropská komise zakázala svým zaměstnancům TikTok

Nová funkce aplikace by se měla objevit na účtech mladistvých uživatelů během několika týdnů. „I když neexistuje žádný kolektivně schválený postup ohledně správného množství času stráveného na obrazovce, nebo dokonce i dopadu času stráveného na obrazovce v širším měřítku, výběr tohoto limitu jsme konzultovali s aktuálním akademickým výzkumem a odborníky z Digital Wellness Lab v Bostonské dětské nemocnici,“ uvedla aplikace důkaz, že se jedná o odborně zaštítěné opatření.

Pro uživatele mladší 13 let bude opatření ještě přísnější. V momentě, kdy vyprší hodinové okno, je bude muset přihlásit jejich rodič, aby mu pobyt u obrazovky prodloužil o půl hodiny. Každý teenager bude navíc dostávat týdenní zprávu o tom, jak dlouho strávil před obrazovkou, aby věděl, jakým způsobem k užívání aplikace přistupovat.

Tímto chce TikTok zvýšit bezpečnost mladých uživatelů. Osoby ve věku 13–15 let mají již nyní výchozí účty nastavené jako soukromé. Přímé zasílání zpráv lze jen uživatelům od 16 let a live streamy mohou pořádat jen lidé starší 18 let.

Změna v časech kontroverze

BBC upozorňuje na to, že se čínská síť rozhodla změnit bezpečnostní opatření pro mladistvé v době, kdy vlastník sítě, společnost ByteDance, znovu čelí kontroverzi ohledně vztahu s čínskou vládou a ochrannou uživatelských dat.

Na začátku tohoto týdne se kanadská vláda rozhodla zakázat aplikaci na vládních zařízeních poté, co se podobné opatření rozhodly zavést Spojené státy, například Bílý dům. V Evropě se k podobnému kroku odhodlala Evropská komise. 

Domů
Sdílet
Diskuse