Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
8. března 2023 v 15:26
Čas čtení 0:33

„Sláva Ukrajině,“ zvolal ukrajinský voják a Rusové ho zastřelili. Video dali na internet

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Sláva Ukrajině,“ zvolal ukrajinský voják a Rusové ho zastřelili. Video dali na internet
Zdroj: TASR/AP

V pondělí se na internetu objevilo video ukrajinského vojáka v zajetí ruských okupantů. V záběru zvolá „sláva Ukrajině“ a Rusové do něj s nadávkami začnou střílet. Ukrajinská armáda zajatce později identifikovala jako Tymofije Šaduru.

Zatím není jasné, jak se videozáznam na internet dostal. Veřejně ho ale odsoudilo mnoho ukrajinských politiků a vyjádřil se k němu i ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. „Chci, abychom všichni na jeho slova odpověděli: ‚Sláva hrdinovi! Sláva hrdinům! Sláva Ukrajině!‘ My jeho vrahy najdeme,“ uvedl podle České televize Zelenskyj. 

Na videu je vidět ukrajinský zajatec, kterého 30. mechanizovaná brigáda ukrajinské armády později na Facebooku identifikovala jako svého člena Tymofije Šaduru. Ruští vojáci do něj začnou s nadávkami střílet poté, co zvolá „sláva Ukrajině“.

„Šadura je pohřešován od 3. února po bojích u města Bachmut. Tělo našeho vojáka je na dočasně okupovaném území,“ uvedla v úterý na svých facebookových stránkách 30. mechanizovaná brigáda a vyjádřila upřímnou soustrast rodině a blízkým. Zároveň slíbila Šaduru pomstít. 

Video je dohledatelné na sociálních sítích, redakce Refresheru se jej rozhodla vzhledem k citlivé povaze materiálu nezveřejnit.
Domů
Sdílet
Diskuse