Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Florián Meričko
14. března 2023 21:34
Čas čtení 0:59

ChatGPT dostal vylepšený modul, už ho můžeš vyzkoušet. Zvládne advokátní zkoušky a mnoho dalšího

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
ChatGPT dostal vylepšený modul, už ho můžeš vyzkoušet. Zvládne advokátní zkoušky a mnoho dalšího
Zdroj: Pexels/cottonbro studio, Unsplash/Jonathan Kemper

Momentálně je nový model GPT-4 dostupný pouze pro předplatitele OpenAI, vývojáři však mají možnost přihlásit do fronty čekatele na přístup.

Americká společnost OpenAI, která vytvořila populární nástroj ChatGPT, představila nový model umělé inteligence s názvem GPT-4. Software označila za přelomový milník v technologii, který má zefektivnit procesy a hloubkové učení umělé inteligence, informuje portál Tech Crunch.

„Vytvořili jsme GPT-4, nejnovější milník v úsilí OpenAI při rozšiřování hlubokého učení. GPT-4 je velký multimodální model (přijímá obrazové a textové vstupy, vydává textové výstupy), který je sice v mnoha scénářích méně schopen než lidé, vykazuje však výkonnost na lidské úrovni v různých profesionálních a akademických standardech,“ uvádí společnost na oficiální stránce.

2. března 2023 19:05 Čas čtení 0:42 Umělá inteligence, která dohledá tvoji digitální stopu. Podívej se na všechny své fotky, jež kolují po internetu Umělá inteligence, která dohledá tvoji digitální stopu. Podívej se na všechny své fotky, jež kolují po internetu

Nezalekne se advokátních zkoušek ani citlivých otázek

Momentálně je nový model GPT-4 dostupný pouze pro předplatitele OpenAI, vývojáři však mají možnost přihlásit do fronty čekatele na přístup. Nečekané odhalení však ukázalo, že se GPT-4 již využívá v mnoha známých aplikacích jako Duolingo či Stripe.

Nový modul dokáže generovat texty a zároveň přijímat textové, ale také obrazové vstupy, což je oproti předešlé verzi, která akceptovala jen texty, velký posun. Stejný pokrok lze vidět i v kvalitě zpracování otázek. GPT-4 dokáže složit advokátní zkoušku se skóre, kterého dosáhne pouze desetina nejlepších účastníků těchto testů. Výkonnost staršího modulu se pohybovala na úrovni nejhorší desetiny.

1. února 2023 18:38 Čas čtení 1:07 Pokecej si s umělou kočkou. CatGPT zkoumá, jestli umělá inteligence nahradí programátory Pokecej si s umělou kočkou. CatGPT zkoumá, jestli umělá inteligence nahradí programátory

Společnost OpenAI také uvádí, že učinila výrazná zlepšení ve více oblastech, a tak bude vznikat méně případů, ve kterých umělá inteligence odmítne konkrétní žádosti uživatelů. Odpovídat by zároveň měla i na citlivější otázky z oblasti lékařského poradenství nebo sebepoškozování.

Domů
Sdílet
Diskuse