Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. března 2023 19:05
Čas čtení 0:42
Veronika Dlesková

Umělá inteligence, která dohledá tvoji digitální stopu. Podívej se na všechny své fotky, jež kolují po internetu

Umělá inteligence, která dohledá tvoji digitální stopu. Podívej se na všechny své fotky, jež kolují po internetu
Zdroj: Pexels/Tara Winstead/volně k použití
TECH UMĚLÁ INTELIGENCE
Uložit Uložené

Nová umělá inteligence umí na internetu vyhledat všechny fotky a videa, na kterých je tvůj obličej. Využívá k tomu funkci rozpoznání tváře a vyhledávání obrázků a najde díky ní všechny záznamy tvého obličeje, které kolují po internetu.

PimEyes je nová webová stránka, díky které si můžeš najít kohokoliv na internetu. Stačí do této umělé inteligence zadat fotku něčí tváře a ona ti vyhledá další fotky, na kterých se daný člověk nachází. Pokud to zkusíš s vlastní fotkou, může ti kromě tvé vlastní digitální stopy vyhledat i dvojníky. 

Software zatím není dokonalý, ale pomocí rozpoznání obličejů a vyhledávání obrázků na internetu ti určitě alespoň pár tvých fotek najde. Pokud ale chceš zjistit i zdroj, ze kterého daná fotka pochází, budeš si za to muset zaplatit. Měsíční předplatné se pohybuje od 30 do 300 amerických dolarů. 

Doporučeno
Pornhub, Pohlreich a Pád z nebes: Tyhle bangery najdeš v březnu na Netflixu, Disney+, ale i u mámy na Voyo Pornhub, Pohlreich a Pád z nebes: Tyhle bangery najdeš v březnu na Netflixu, Disney+, ale i u mámy na Voyo 2. března 2023 11:30

Podle toho, co PimEyes uvádí na svých webových stránkách, celý software vznikl především za účelem ochrany osobních údajů a monitoringu vlastní digitální stopy na internetu. „S pomocí nejnovějších technologií a umělé inteligence pomáháme lidem najít na internetu své fotky a bránit se proti podvodníkům a zlodějům identity,“ uvádí na svých stránkách. Pokud narazíš na svoji fotku, kterou nechceš na internetu mít, můžeš ji smazat a na PimEyes si nastavit upozornění, které ti dá vědět, kdykoliv se tato fotografie znovu objeví na internetu. 

Domů
Sdílet
Diskuse