Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2023 11:33
Čas čtení 0:40
Kristýna Dobiášová

Pilota překvapil skrytý pasažér. K nouzovému přistání ho donutila jedovatá kobra

Pilota překvapil skrytý pasažér. K nouzovému přistání ho donutila jedovatá kobra
Zdroj: Unsplash/Godwin Angeline Benjo/volně k užití
ZAHRANIČÍ JIHOAFRICKÁ REPUBLIKA ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Jihoafrického pilota Rudolpha Erasma během letu vylekala jedovatá kobra kapská. Jelikož její uštknutí je smrtelné, rozhodl se nouzově přistát. Na palubě byli kromě pilota i čtyři cestující.

Erasmus si ve výšce 11 000 stop nad mořem všiml skrytého pasažéra. Nebyl jím však člověk, ale kobra plazící se pod sedadlem. „Abych byl opravdu upřímný, jako by můj mozek nezaregistroval, co se děje,“ sdělil Erasmus pro BBC.

Doporučeno
Pablo Escobar po sobě zanechal 4 hrochy, teď jich je už 130. Jejich přesídlení vyjde Kolumbii na 3,5 milionu dolarů Pablo Escobar po sobě zanechal 4 hrochy, teď jich je už 130. Jejich přesídlení vyjde Kolumbii na 3,5 milionu dolarů 30. března 2023 9:31

Když se otočil a podíval dolů, všiml si hada, jak se plazí dozadu pod sedadlo. Rozhodl se nouzově přistát. V soukromém letadle Beechcraft Baron 58 byli kromě hada i čtyři cestující. Uštknutí kobrou kapskou je smrtelné, pilot proto pečlivě zvažoval, jak v takové situaci jednat. Nechtěl vyvolat rozruch. „Měl jsem takový strach, že by se had mohl dostat dozadu a způsobit hromadnou paniku,“ uvedl.

Přítomnost hada nebyla úplným překvapením

Nakonec usoudil, že cestujícím řekne pravdu. „Informoval jsem cestující: ‚Poslouchejte, uvnitř letadla je had. Je pod mým sedadlem, takže se pokusíme co nejdříve dostat na zem.‘“ Pasažéři na to reagovali absolutním tichem.

Doporučeno
Ze samčích buněk se narodily zdravé myši, může se jednat o budoucnost lidského rozmnožování Ze samčích buněk se narodily zdravé myši, může se jednat o budoucnost lidského rozmnožování 24. března 2023 14:17

Přítomnost hada nebyla úplným překvapením, všimli si ho zaměstnanci leteckého klubu Worcester, jak zmizel pod letadlo. Před odletem se ho snažili najít, ovšem marně. Kobra je i po nouzovém přistání stále nezvěstná.

Domů
Sdílet
Diskuse