Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. dubna 2023 8:44
Čas čtení 0:59
Eduard Starkbauer

Žaloba na Kanyeho Westa: Jaká bizarní pravidla museli studenti a studentky na rapperově akademii dodržovat?

Žaloba na Kanyeho Westa: Jaká bizarní pravidla museli studenti a studentky na rapperově akademii dodržovat?
Zdroj: TASR/AP
ZAHRANIČÍ KANYE WEST RAP
Uložit Uložené

Donda Academy zavřela své brány v říjnu 2022.

Rapper Ye, jehož svět poznal pod jménem Kanye West, čelí žalobě bývalých učitelek své soukromé křesťanské školy Donda Academy. V žalobě podle NBC News zmiňují hned několik přinejmenším nestandardních pravidel školy.

Doporučeno
Rapper Coolio, který stojí za hitem Gangster's Paradise, zemřel kvůli kombinaci několika drog Rapper Coolio, který stojí za hitem Gangster's Paradise, zemřel kvůli kombinaci několika drog 7. dubna 2023 12:07

Akademie prý podávala studentům a personálu k obědu výhradně sushi. Učitelé zmiňují i fakt, že jim nebylo umožněno vyučovat v druhém patře, protože Ye se údajně bál schodů. Mezi jiná bizarní pravidla Donda Academy patřilo i zamykání vchodu či zákaz používání příboru, přičemž strávníci museli během oběda sedět na podlaze.

Donda Academy podle žaloby nezajišťovala ani úklid svých prostor a v areálu nebyly zaměstnány ani školní sestry, přičemž chyběly i léky. Všichni studenti se navíc museli oblékat do černého a výhradně do oděvů navržených Kanyem Westem.

Učitelky černé pleti žalují rappera v soudním sporu u Nejvyššího soudu okresu Los Angeles, přičemž argumentují tím, že byly neprávem propuštěny z pracovního poměru poté, co poukázaly na zdravotní a hygienická rizika. Akademie, nesoucí jméno Kanyeho zemřelé matky, své dveře zavřela v říjnu 2022 v důsledku antisemitských poznámek rappera.

„Kanye West je zjevně stejně špatný v řízení školy jako při řízení svého osobního a profesního života. Studenty vystavoval nebezpečnému a nelegálnímu školnímu prostředí,“ konstatoval právník žalobců Ron Zambrano.

Domů
Sdílet
Diskuse