Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. dubna 2023 17:24
Čas čtení 0:56
Veronika Dlesková

Video: Nová střílečka schytává kritiku, že je až moc realistická. Koukni na trailer, ze kterého se lidem dělá špatně

Video: Nová střílečka schytává kritiku, že je až moc realistická. Koukni na trailer, ze kterého se lidem dělá špatně
Zdroj: Screenshot/YouTube/DRAMA//Unrecord
TECH JAKÉ HRY VYCHÁZEJÍ NOVÉ HRY TIP NA HRY
Uložit Uložené

Nová střílečka s názvem Unrecord schytává na internetu kritiku za to, že je možná až moc realistická. Podle prvního traileru, který vyšel ve čtvrtek, to vypadá, že celá hra bude probíhat z perspektivy body kamery člena speciální policejní jednotky.

Střílečka Unrecord je připravovaná realistická hra pro jednoho hráče. Hráč se v ní vžije do role speciálního policejního agenta a své okolí uvidí prostřednictvím takzvané bodycam, tedy kamery, kterou mají policisté připevněnou na hrudi během zásahu. Někteří ale tvrdí, že je hra realistická až moc. 

Unrecord sice vypadá realisticky, veškerá grafika je ale vytvořena pomocí počítače, píše Independent. Zatímco někteří uživatelé sociálních sítí grafické zpracování chválí, jiní zastávají názor, že v době, kdy jsou brutální záběry z takzvaných body kamer internetovou kategorií samy o sobě, není vydání takové hry vhodné. „Nová hra s názvem Unrecord otevírá konverzaci na téma, jak realistické by měly hry po grafické stránce být. Někteří si myslí, že už to zachází příliš daleko,“ uvádí jeden z uživatelů Twitteru.


„Dostanu za to hejt, ale tato úroveň realismu ve videohrách by měla být výrazně umírněna ve *střílečkách* pro kohokoli *do určitého věku*, doufám, že rodiče splní svou povinnost. Z této úrovně realismu pro střílení a zabíjení se *já* cítím nepříjemně,“ uvedl kontroverzní youtuber a gamer Trainwreck, který za svůj tweet do této chvíle získal přes 24 tisíc „lajků“.

Anketa:
Co si myslíš ty?
To si klidně zahraju.
Nevadí mi to. / Je mi to jedno.
Souhlasím s kritickými názory, je to až moc reálné.
To si klidně zahraju.
61 %
Nevadí mi to. / Je mi to jedno.
21 %
Souhlasím s kritickými názory, je to až moc reálné.
18 %
Domů
Sdílet
Diskuse