Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2023 15:18
Čas čtení 1:05
Kateřina Viková

Johnny Depp v Cannes: Není to comeback, Hollywood nepotřebuji

Johnny Depp v Cannes: Není to comeback, Hollywood nepotřebuji
Zdroj: Getty Images/Rich Fury
FILMY A SERIÁLY FILMOVÉ OSOBNOSTI FILMOVÝ FESTIVAL V CANNES JOHNNY DEPP
Uložit Uložené

Americký herec Johnny Depp ve středu na zahájení filmového festivalu v Cannes prohlásil, že se „Hollywoodem necítí bojkotován“. S Deppem se donedávna vlekl soudní proces s exmanželkou Amber Heard, která ho obvinila z domácího násilí, což označil za fikci.

Johnny Depp prezentuje na prestižním filmovém festivalu ve francouzském Cannes snímek Jeanne du Barry Králova milenka, v němž ztvárnil krále Ludvíka XV. Jde o Deppovu první premiéru po třech letech, kdy byla jeho kariéra omezena soudními spory s jeho bývalou manželkou (2015–2016) Amber Heard, která ho veřejně obvinila z domácího násilí. 

Psali o mně lži, tvrdí Depp

Herec během středeční tiskové konference v rámci festivalu odmítl, že by se jednalo o jeho comeback. „Evidentně už jsem zažil 17 comebacků. Já jsem přece nikam neodešel,“ prohlásil Depp. „Necítím se bojkotován Hollywoodem, protože na Hollywood nemyslím. Sám Hollywood už moc nepotřebuji,“ cituje Deppa ČTK. Kritizoval také, že v dnešní společnosti nelze být sám sebou a musí se přetvařovat. Články, které o něm vyšly, označil za špatně napsané a lživé. Soudní spor s exmanželkou, kterou obvinil z pomluvy, skončil pro Deppa v červnu 2022 vítězstvím.

Filmu s Deppem a Maïwenn se tleskalo vestoje

Jeanne du Barry byl prvním snímkem, který se na festivalu promítal, a sklidil obrovský úspěch. Diváci herce odměnili sedmiminutovým potleskem vestoje. Film se jmenuje podle milenky krále Ludvíka XV., kterou ztvárnila sama režisérka Maïwenn. Jeanne du Barry se narodila jako nemanželská dcera chudé pařížské švadleny, ale díky své inteligenci, půvabu i volnějším mravům pak stoupala po společenském žebříčku, až se z prostitutky stala milenka krále Ludvíka XV.

Doporučeno
KVÍZ: Kačer, úú. Jak dobře znáš kačera Donalda? KVÍZ: Kačer, úú. Jak dobře znáš kačera Donalda? 20. března 2024 10:00

Depp vyzdvihl odvahu režisérky Maïwenn za to, že do role francouzského krále obsadila „chlápka z Kentucky“. Poděkoval jí za trpělivost, kterou s ním během natáčení měla. 

I když legendárního herce fanoušci přivítali s obvyklou pompou, účast Deppa v Cannes sklidila i mnoho kritických ohlasů, zejména od příznivců Heard. Festival podle nich „již 76 let oslavuje násilníky“.

Domů
Sdílet
Diskuse