Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu


Herectví se tak přesunulo na druhou kolej a Thirty Seconds to Mars začali koncertovat po celém světě. Mimochodem, kapela několikrát zavítala také do České republiky, ale kdo na její show byl, pravděpodobně uzná, že se nejednalo o nejlepší hudební zážitek. Jared Leto více mluví, než zpívá, a pokud už se chopí mikrofonu, jeho hlas víceméně pokulhává.

Doporučeno
Muse a Slipknot stojí víc než celý loňský lineup, říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes Muse a Slipknot stojí víc než celý loňský lineup, říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes 18. května 2023 v 6:00

I přesto kapela vydala pět úspěšných alb, nahrála hity jako The Kill nebo This Is War, které mají na streamovacích platformách stovky milionů poslechů, a procestovala celý svět.
 
Posledních pět let však Thirty Seconds to Mars nejsou tolik aktivní, od roku 2021 nekoncertují a nevydávají ani žádnou novou hudbu. To by se ale nyní mohlo změnit. Začátkem května tohoto roku kapela vydala nový singl Stuck a oznámila, že pracuje na nové desce.

Svým kolegům posílal živé krysy nebo náboje

Ačkoli si dal Jared Leto na nějaký čas od herectví pauzu, již v roce 2002 se k němu vrátil – thrillerem Úkryt. Následně ho fanoušci a fanynky mohli vidět ve filmech Alexander Veliký, Obchodník se smrtí, Zabijáci osamělých srdcí nebo v Zavraždění Johna Lennona, kterým se opět tak trochu „zapsal do historie“. Kvůli roli Marka Davida Chapmana, fanatického fanouška skupiny The Beatles a vraha Johna Lennona, Leto neustále poslouchal audiokazety s rozhovory s Chapmanem, přibral 67 kilogramů, kvůli čemuž skončil na invalidním vozíku, a měsíce se snažil vžít do této zapeklité role. Za svou obětavost si opět vysloužil uznání veřejnosti i filmových kritiků.

Doporučeno
„Satanisté a narkomani, kteří ničí mládež.“ $uicideboy$ svými temnými texty pomáhají a přepisují historii rapu „Satanisté a narkomani, kteří ničí mládež.“ $uicideboy$ svými temnými texty pomáhají a přepisují historii rapu 18. března 2023 v 12:00

Dalšími Letovými filmy byly třeba Blade Runner 2049, Pan Nikdo nebo Sebevražedný oddíl, po kterém se na herce snesla velká vlna kritiky. Jared Leto se ujal role Jokera a natáčení s ním rozhodně nebylo jednoduché. Do role „bláznivého“ recidivisty se prý vžil natolik, že svým kolegům ze štábu posílal podivné dárky včetně živých krys nebo nábojů. „Jared Leto udělal pár špatných věcí. Měl poskoka, který do zkušebny nosil dárky. Jednou třeba přišel s mrtvým prasetem, položil ho na stůl a odešel,“ vzpomínala na seznámení s Letem Viola Davis.
 
Herec se pak přiznal, že svým kolegům a kolegyním posílal třeba i anální korále či použité kondomy. „Udělal jsem spoustu věcí, abych vytvořil nějakou dynamiku, prvek překvapení, spontánnosti a abych bořil zdi. Joker je někdo, kde ve skutečnosti nerespektuje ani osobní prostor, ani hranice,“ řekl Leto v rozhovoru pro E! News. Toto tvrzení vzal následně zpět, avšak kdo ví, kde je pravda.
 
V roce 2021 si pak Leto zahrál další velkou roli, tentokrát ve filmu Klan Gucci, za což byl nominován na Satellite Award, Critics' Choice Movie Award a Screen Actors Guild Award. Během následujících let by pak veřejnost mohla Leta vidět také v novém životopisném filmu o Andym Warholovi nebo ve snímku Adrift z dílny Darrena Aronofského, který režíroval Requiem za sen.

Jared Leto
Zdroj: Warner Bros. Entertainment/propagační materál

Extrémní herecké metody

Jared Leto je sice oblíbený mezi režiséry i filmovými kritiky, ale některým lidem by mohl být trnem v oku. Důvodem jsou jeho extrémní herecké metody, které označuje za „metodické herectví“. Jedná se o techniku, kdy se herec snaží emocionálně i psychologicky ztotožnit se svou postavou a nikdy neodchází ze své role. Ani na konci natáčecího dne. Ačkoli se metodické herectví původně zdálo být pravdivou verzí toho, proč se Leto chová, jak se chová, v posledních letech k tomu veřejnost začala být skeptická. Pochybuje o tom, že Letovo počínání lze ještě přikládat herecké metodě. Přece jenom, posílat někomu živé krysy nebo použité kondomy není úplně vhodná technika.
 

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse