Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Čelil obvinění z obtěžování nezletilých i z vedení kultu. Jared Leto je však stále hvězdou Hollywoodu


Ostatně zpochybnění těchto metod přišlo také v roce 2022, kdy Leto natáčel snímek Morbius. Po celém štábu i kolezích požadoval, aby mu říkali Morbius, chodil o berlích, kroutil se a bylo to s ním k nevydržení. Jeho chování mnozí označovali za „rušivé“, nebo dokonce jako „obtěžující“. Kromě toho se pak prý herec k ostatním choval hrubě, egoisticky a nevhodně.  

Doporučeno
Yannis z kapely Foals: Hudba je pro mě jako terapie. Už nejsem nešťastný, deska Life Is Yours je plná radosti (Rozhovor) Yannis z kapely Foals: Hudba je pro mě jako terapie. Už nejsem nešťastný, deska Life Is Yours je plná radosti (Rozhovor) 16. března 2023 v 6:00

„Sériový esemeskář“, který obtěžuje náctileté dívky

Ostatně hercovo nevhodné chování by vydalo na celou knihu a je až s podivem, že jej veřejnost ještě „nezrušila“. V roce 2005 byl Leto nařčen z obtěžování náctiletých dívek, kterým měl vypisovat nevhodné zprávy. „Sériový esemeskář“ si měl během turné s kapelou vyhlédnout 16leté a 17leté modelky z měst, kam s kapelou jel, a následně jim měl psát. I když to třeba nechtěly.
 
Po tomto obvinění však napovrch vyplulo něco horšího. Jared Leto byl v roce 2013 obviněn ze sexuálního napadení. Jedna ze žen tvrdila, že ji herec obtěžoval v době, kdy jí bylo 17 let, a další dívka jej dokonce nařkla z pedofilie. Herec ji měl totiž od jejích 17 do 21 let zneužívat, nutit k nedobrovolným sexuálním praktikám a dalším. Leto se k těmto obviněním nikdy nevyjádřil, ale zároveň proti němu nebyly podniknuty žádné právní kroky. Obvinění z internetu zmizela jako pára nad hrncem.
 
Na Jaredovo nevhodné, ba možná i trestné chování pak v roce 2018 upozornily také dvě hollywoodské hvězdy – Dylan Sprouse a James Gunn. Sprouse na Twitteru napsal, že Leto vždy balil mnohem mladší dívky, než je on sám, a zeptal se jej, jaká je jeho úspěšnost, když „vklouzl do zpráv každé modelky ve věku 18 až 25 let“. Gunn zase naznačil, že se herec zaměřuje i na mnohem mladší dívky. Nezletilé dívky. Tento tweet pak smazal.

Jared Leto údajně vede sektu

Potenciální sexuální obtěžování náctiletých dívek není jedinou kontroverzí, která se vznáší kolem hvězdného herce. Mnozí jej obviňují z toho, že je vůdcem sekty. V roce 2019 totiž kapela Thirty Seconds to Mars pozvala stovky fanoušků a fanynek do Chorvatska na třídenní hudební festival Mars Island, na kterém se všichni oblékli do bílého. Na internet pak unikla fotka, na níž je Jared Leto oblečen do bílého hábitu, své „echelony“ provádí po ostrově a promlouvá k nim. „Ano, tohle je sekta,“ napsala k fotce kapela. O tvrzení pak prohlásila, že se jedná o vtip. „Je to vtip. Vždycky nás sledovali neuvěřitelně oddaní lidé,“ řekl Leto v roce 2013 v rozhovoru pro The New York Times.

Doporučeno
Živé děti pohřbívali do půdy pro bohatou úrodu. Africké náboženství vodun dnes již nesmí zahrnovat lidské oběti Živé děti pohřbívali do půdy pro bohatou úrodu. Africké náboženství vodun dnes již nesmí zahrnovat lidské oběti 13. května 2023 v 11:00

Veřejnost se podivuje nad tím, kolik fanoušků a fanynek bylo ochotno utratit nejméně 1 000 dolarů (22 tisíc korun) za to, aby mohli odletět do Chorvatska, postavit si tam stan, obléknout bílé prádlo, sandály a několik dní následovat Leta po pustém ostrově.
 
Navíc to není poprvé, co své fanoušky a fanynky povzbuzuje k extrémnímu chování. V roce 2013 tvrdil, že mu jeden z jeho fanoušků poslal své uříznuté ucho a herec si z něj udělal náhrdelník. Fotky náhrdelníku pak sdílel na Instagramu, ale dnes jsou již smazané. Jeho fanoušci a fanynky se na sociálních sítích označují za „církev z Marsu“ a Leta přirovnávají k prorokovi nebo mesiáši.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený For I Have Sinned Podcast (@forihavesinnedpod)

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse