Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2023 6:00
Čas čtení 4:57
Tereza Šnajdrová

Yannis z kapely Foals: Hudba je pro mě jako terapie. Už nejsem nešťastný, deska Life Is Yours je plná radosti (Rozhovor)

Yannis z kapely Foals: Hudba je pro mě jako terapie. Už nejsem nešťastný, deska Life Is Yours je plná radosti (Rozhovor)
Zdroj: Foals/propagační materiál
REFRESHER HUDBA ROZHOVORY SE ZAHRANIČNÍMI UMĚLCI A UMĚLKYNĚMI
Uložit Uložené

Britští rockeři Foals přijedou 28. června do Prahy. Refresher ti přináší rozhovor s frontmanem Yannisem Philippakisem.

V roce 2013 pobláznili celý svět skladbou My Number a od té doby jsou považováni za jednu z nejlepších rockových kapel vůbec. Řeč je o britských Foals, kteří se po šesti letech vrátí do Prahy a 28. června vystoupí ve Žlutých lázních. Refresher měl možnost spojit se s frontmanem kapely Yannisem Philippakisem a přináší ti rozhovor, ve kterém se dočteš, jak kapela vzpomíná na krušné začátky, na co se mohou těšit tuzemští fanoušci a fanynky, ale třeba také to, jak Yannis nahlíží na duševní zdraví. 

Více našich rozhovorů se zahraničními umělci a umělkyněmi nalezneš zde
Doporučeno
Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) Jsme jako superhrdinky. Clark Kent je Supermanem také jen tehdy, když si oblékne kostým, říká drag queen Alyssa Edwards (Rozhovor) 7. března 2023 6:00

V rozhovoru pro Independent v roce 2022 jsi uvedl, že kolem roku 2010 jste žili v jednom domě, byli jste na mizině a zažívali jste krušné časy. Dnes hrajete pro vyprodané haly po celém světě. Jak zpětně hodnotíš tuto fázi života?

Musím říct, že to bylo skvělé a rád na tuto fázi vzpomínám, nevyměnil bych ji za nic na světě. Ve sklepě jsme měli studio, takže když jsme chtěli nahrávat novou hudbu, jenom jsme seběhli dolů a mohli jsme. Klidně i v deset večer. Spousta věcí vlastně vznikla jenom díky tomu, jak jsme žili, a naše první desky by nebyly takové, jaké jsou, kdybychom spolu nebydleli. Náš každý den vypadal tak, že jsme vstali, šli jsme dělat novou hudbu a v noci jsme pařili s přáteli. Už je to ale 13 let zpátky a naše životy se od té doby hodně změnily…

Dříve jsem byl dost bouřlivý a svým způsobem nešťastný. (...) Hudbu jsem vnímal jako svoji vlastní formu terapie.

V čem byl Yannis před deseti lety jiný než Yannis dnes?

Dříve jsem byl dost bouřlivý a svým způsobem nešťastný. Dnes jsem více zavázaný svému osobnímu životu, a také tedy víc unavený. Změna nastala i v mojí kreativitě. Dříve jsem hudbu vnímal jako svoji vlastní formu terapie, moje kreativita byla nárazová, ale teď je více stálá, což přišlo tak nějak s věkem.

Vyzkoušej předplatné
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 132791 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse