Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Oplodňovák ze Stmívání, úzkosti z klimatických změn a kritika politiků. Toto jsou velikáni Muse a jejich cesta na vrchol


Pro fanoušky a fanynky si jen o rok později připravili další desku, která nesla název The 2nd Law a na které najdeš například populární hity Follow Me, Save Me nebo Liquid State, v níž se Chris vyzpívává ze závislosti na alkoholu. Ve společnosti bodovala také skladba Survival, která se dokonce stala titulní písní Letních olympijských her v Londýně v roce 2012, nebo píseň Isolated Systém, která zazněla ve snímku World War Z.

Doporučeno
Dotvořili jsme covery českých rapových alb pomocí AI. Calin se proměnil v zarostlého dřevorubce Dotvořili jsme covery českých rapových alb pomocí AI. Calin se proměnil v zarostlého dřevorubce 2. června 2023 v 15:00

V roce 2015 pak ještě kapela vydala desku Drones následovanou Simulation Theory (2018), až se dostáváme do přítomnosti.

Nebojí se kritizovat politiky i veřejnost

V srpnu roku 2022 Muse vydali album Will of the People, a jako by od té doby zažívali novou vlnu zájmu. Hudební kritici o desce mluvili jako o „nejlepším počinu za poslední léta“, ve kterém se kapela vrátila k burácivým zvukům kytar, elektrizujícím energiím i výrazným synťákům. V textech pak kapela kritizuje politickou scénu, svěřuje se s úzkostí spojenou s klimatickými změnami a snaží se vymanit ze škatulek.


„Napadlo nás, že uděláme album o tom, co se právě děje ve světě. Bude to velký posun, mluvíme tam o ekonomickém kolapsu, posunu, přerodu i celkové energetické transformaci,“ řekl zpěvák Matt Bellamy v rozhovoru pro NME. „Potřebujeme revoluci, dokud jsme svobodní. Je tu prostor pro krásný nový druh politického modelu nebo jiného socioekonomického uspořádání, které by mohlo být opravdu dobré. Dobrá změna je možná, ale problém je v tom, že tu máme autoritáře, kteří moc dobře vědí, že na rozvratu vydělají,“ dodal.

Doporučeno
Grandma Droniak: Na TikTok vyvěsila pravidla svého pohřbu. Srandovní babička se téměř přes noc stala celebritou Grandma Droniak: Na TikTok vyvěsila pravidla svého pohřbu. Srandovní babička se téměř přes noc stala celebritou 1. června 2023 v 13:00

Matt se tak odkazoval na Donalda Trumpa. Nechápe, jak mohl jeden z nejbohatších a nejchamtivějších lidí světa přesvědčit nejchudší obyvatele země, aby jej volili. Nedává mu to smysl.
 
Will of the People se tak stalo jednou z nejpolitičtějších desek kapely. Ostatně tak to má také být. Právě umělci a umělkyně mají veřejnosti ukazovat jiný pohled na svět a mají dělat revoluci. Roger Waters z kapely Pink Floyd by si z toho měl vzít příklad.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse