Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Oplodňovák ze Stmívání, úzkosti z klimatických změn a kritika politiků. Toto jsou velikáni Muse a jejich cesta na vrchol

Kopírují Radiohead a odmítají roušky? Muse jsou tak trochu nudní

Když odhlédneme od této kritiky světa, Muse jsou jinak poměrně „nudnou“ kapelou. Nudnou v tom smyslu, že se kolem ní každý měsíc neřeší nějaká kontroverze, nemá téměř žádné škraloupy a jediné, čím se provinila, bylo možné odmítání roušek či kopírování kapely Radiohead. „Jestli se chcete jevit jako Radiohead s Thomem Yorkem, který se sám nechce jevit jako Radiohead, musíte se chovat stejně tak pošetile, nabubřele a zároveň geniálně,“ napsal kdysi o Muse Dean Carlson z All Music Guide.


Muse však toto nařčení odmítají. „Jsme ovlivnění spoustou kapel, ne pouze Radiohead. S Thomem Yorkem kvůli tomu máme ‚skvělé vztahy‘. Hudebně si jich (Radiohead) vážím, ale když jsem se s nimi naposledy potkal, málem jsme se poprali. Thom Yorke se ke mně choval ošklivě, díval se na mě skrz prsty,“ komentoval konflikt Matt Bellamy.

Muse
Zdroj: Muse/Hans-Peter van Velthoven/propagační materiál


Kritice pak Muse čelili také v době pandemie koronaviru. Nový singl Compliance je totiž podle kapely o příslibu bezpečí, ujištění, které nám dávají mocné entity v dobách zranitelnosti, ale třeba taky o poslušnosti nebo o tom, proč jsou lidé nuceni nosit masky. To vzhledem k probíhající celosvětové pandemii vyvolalo otázky, zda muzikanti tímto způsobem neodmítají covid a s ním související opatření. Píseň navíc obsahovala hlášky jako „svoboda“, „vyděšené stádo zahnané do kouta“ a další, které bývají často zneužívány odmítači covidu. Ať už se jedná o náhodu, nebo ne, pravdu se pravděpodobně nikdy nedozvíme.

Doporučeno
Boje s duševním zdravím proměnila v úspěšnou hudební kariéru. Toto je tiktokerka a zpěvačka Nessa Barrett Boje s duševním zdravím proměnila v úspěšnou hudební kariéru. Toto je tiktokerka a zpěvačka Nessa Barrett 23. května 2023 v 13:00

Pokud by však toto měly být nejkontroverznější momenty, které kapela od roku 1994 zažila, nic to není. Nikdo nebyl obviněn ze sexualizovaného násilí, nikdo neukousával hlavy netopýrům a nikdo ani nešňupal vlastní moč. A pokud ano, tak se to těmto britským kumpánům náramně daří skrývat.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 4 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse