Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2023 13:00
Čas čtení 6:01
Tereza Šnajdrová

Boje s duševním zdravím proměnila v úspěšnou hudební kariéru. Toto je tiktokerka a zpěvačka Nessa Barrett

Boje s duševním zdravím proměnila v úspěšnou hudební kariéru. Toto je tiktokerka a zpěvačka Nessa Barrett
Zdroj: Getty Images/Rodin Eckenroth/Stringer
OSOBNOSTI HUDBA TIKTOK
Uložit Uložené

Nessa Barrett vyrůstala jako jediné hispánské dítě v bohatém a „bílém“ městě. Od malička čelila šikaně a její traumata z dětství se proměnila v hraniční poruchu osobnosti a poruchy příjmu potravy.

Tiktokerka se však nenechala zastrašit a dál si šla za svým snem. Vydala úspěšné EP, pobláznila sociální sítě a i přes smrt svého kamaráda si podmanila celý svět. Taková byla její cesta na vrchol – plná strastí i bojů s dvojnicí. 

Doporučeno
Mladá multimilionářka pobouřila TikTok svým „spratkovským“ chováním. Toto je Charli D'Amelio, nejsledovanější tiktokerka světa Mladá multimilionářka pobouřila TikTok svým „spratkovským“ chováním. Toto je Charli D'Amelio, nejsledovanější tiktokerka světa 7. ledna 2023 6:00

Její kariéru odstartoval TikTok

Nessa Barrett se narodila 6. srpna 2002 v Galloway Township v New Jersey a jakožto Portoričanka měla vždy problémy zapadnout do převážně bohatého a „bílého“ města. Když pak její otec, rapper a herec Drew Barrett, krátce po jejím narození od rodiny odešel, Nessino společenské postavení šlo od devíti k pěti. Byla totiž jediným hispánským dítětem v okolí, které navíc žije pouze se svou matkou. Útěchu pak dívka našla v hudbě.

 
Už v mateřské školce si do notýsku zapisovala nejrůznější texty, zpívala ve sboru a toužila po tom stát se celosvětově uznávanou hvězdou. Nikdy však nevěřila, že to doopravdy dokáže. „Tyhle myšlenky mě pronásledují dodnes. Občas jen tak sedím v posteli a říkám si: ‚Bože, tohle nemůžu udělat. Nemůžu pokračovat. Nejde to. Nejsem na to stavěná,‘“ popsala Nessa pro Billboard.


Za její nejistotou stálo nejen rodinné zázemí, ale také to, že byla již od útlého věku ostatními dětmi šikanována. Svůj sen stát se zpěvačkou proto odložila na druhou kolej a začala se věnovat fotbalu. Když jí bylo 14 let, hrála na celostátních soutěžích, trénovala na I. divizi, ale stále nebyla spokojená. Měla pocit, že se nikdy nevyrovná svým vrstevníkům, hubeným roztleskávačkám, po kterých touží všichni kluci ve škole. Nakonec však u fotbalu vydržela až do té doby, než musela od sportu kvůli osmi otřesům mozku upustit. „Jakmile mi řekli, že nemůžu sportovat, byla jsem smutná. Ale věděla jsem, že to má svůj důvod že se mnou má osud jiné plány,“ vzpomínala Nessa.

Nessa Barrett
Zdroj: WIkimedia Commons/Warner Music/propagační materiál


V roce 2018, když bylo dívce 16 let, si proto založila TikTok. Za necelý rok na něm sesbírala téměř milion sledujících, kteří nadšeně konzumovali její taneční či lipsyncová videa. Slušné fanouškovské základny se pak Nessa rozhodla využít. Na populární platformu začala natáčet pěvecká videa a čísla sledujících stále rostla.
 
Dívčina talentu si jen o rok později všimla také nahrávací společnost Warner Records a uzavřela s ní smlouvu. V červenci 2020 pak Nessa vydala svůj debutový singl Pain, který má k dnešnímu dni jenom na Spotify více než 35 milionů poslechů, a naskočila tak na vlak, který ji dovezl až do Los Angeles mezi největší hvězdy hudebního showbyznysu. „Žít v Los Angeles byl takový můj sen už od dětství. Utekla jsem, přestěhovala jsem se přes celou zemi, abych mohla být v městě, které mi dalo tolik příležitostí,“ řekla Nessa.
 
I přesto, že dnes už má Nessa na svém kontě debutovou desku a více než desítku songů, na Instagramu ji sleduje 7 milionů lidí a na TikToku téměř 20 milionů osob, přeměna z influencerky na zpěvačku prý nebyla jednoduchá. „Každý člověk online není úplně tím, kým je na sociálních sítích, je to těžké. Stejně jako když jde člověk za svým snem a začne dělat něco nového. Pro jeho fanoušky je to matoucí. Je to pro ně těžké přijmout. To, že máte publikum a velkou platformu, neznamená, že nerostete a neměníte se jako kdokoli jiný. To k životu patří,“ komentovala Nessa změnu pro Billboard.

Doporučeno
Addison Rae: Toto je čtvrtá nejpopulárnější tiktokerka světa Addison Rae: Toto je čtvrtá nejpopulárnější tiktokerka světa 9. května 2022 7:00

Nominace, debut a spolupráce s Travisem Barkerem

Nessina pěvecká kariéra se rozjela na plné obrátky. V říjnu roku 2020 vydala druhý singl If U Love Me, v prosinci pak temnou verzi písně Santa Baby a další milník přišel začátkem roku 2021. Dívka tehdy uveřejnila skladbu La Di Die, kterou nazpívala spolu se svým tehdejším partnerem Jxdnem a kterou produkoval sám Travis Barker. Píseň se dostala do pořadů Jimmy Kimmel Live! či The Ellen DeGeneres Show a Nessina fanouškovská základna se rozrůstala.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse