Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
23. července 2023 17:34
Čas čtení 0:35
Martin Adam Pavlík

Matt Damon odmítl roli, díky níž by vydělal až 250 milionů dolarů. Kterému slavnému režisérovi řekl ne?

Matt Damon odmítl roli, díky níž by vydělal až 250 milionů dolarů. Kterému slavnému režisérovi řekl ne?
Zdroj: Universal Pictures US
FILMY A SERIÁLY FILM MATT DAMON
Uložit Uložené

Tento moment si herec bude asi vyčítat do konce života.

Americký herec Matt Damon, kterého můžeš vidět momentálně v kinech ve filmu Oppenheimer, v nedávném rozhovoru pro CNN prozradil, že v minulosti odmítl roli, která mu mohla vydělat zhruba 250 milionů dolarů.

Doporučeno
Český sci-fi snímek Bod obnovy bude uveden na festivalu v Severní Americe Český sci-fi snímek Bod obnovy bude uveden na festivalu v Severní Americe 23. července 2023 15:35

Podle Damona šlo o nejvíce peněz, jaké nějaký herec kdy odmítl, a když se nad tím zpětně zamyslel, řekl jen: „Je to něco strašného.“ Mělo jít o megalomanský trhák Avatar.

Režisér filmu James Cameron prý Damonovi nabídl nejen hlavní roli, ale dokonce i procento ze zisku filmu. V ústřední roli se však nakonec představil Sam Worthington.


A proč vlastně Damon lákavou nabídku odmítl? Přiblížil, že byl povinen dokončit práci na filmové sérii o agentu Bournovi (dohromady vznikly čtyři špionážní snímky). Prý producenty nechtěl „nechat ve štychu“ tím, že začne natáčet Avatara.

Jak dodává CNN, Cameronovo dobrodružné sci-fi drama se později stalo nejlépe vydělávajícím filmem všech dob, přičemž od svého uvedení v roce 2009 vydělalo téměř 3 miliardy dolarů.

Matt Damon Bourne
Zdroj: Universal Pictures US
Domů
Sdílet
Diskuse