Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2023 15:35
Čas čtení 0:41
Kateřina Viková

Český sci-fi snímek Bod obnovy bude uveden na festivalu v Severní Americe

Český sci-fi snímek Bod obnovy bude uveden na festivalu v Severní Americe
Zdroj: Continental film
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM KVIFF 2023 SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

V pondělí 24. července bude mít v Severní Americe premiéru český film Bod obnovy, který byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Promítat se bude v rámci festivalu Fantasia, který se každoročně koná v kanadském Montrealu.

Odvážné sci-fi Bod obnovy rozvířilo stojaté vody českého filmu. Na festivalu v Karlových Varech snímek sklidil ovace vestoje. A Refresher byl u toho, můžeš si přečíst i naši recenzi

Nyní bude český snímek uveden na mezinárodním filmovém festivalu Fantasia, který se zaměřuje na specifický typ filmů – nízkonákladové filmy žánrově zařaditelné mezi horor, thriller nebo sci-fi. Festival konající se v kanadském Montrealu od roku 1996 ročně přiláká přes sto tisíc diváků. 

Doporučeno
Bod obnovy jde do kin: Odvážné české sci-fi píše důležitou kapitolu tuzemského filmu Bod obnovy jde do kin: Odvážné české sci-fi píše důležitou kapitolu tuzemského filmu 21. září 2023 11:00

Režisérem snímku, který nás přenáší do dystopického světa blízké budoucnosti, je Robert Hloz. Jedná se o jeho první celovečerní film, který na detektivní zápletce tematizuje technologické inovace, a nejeden kritik se nebál přirovnat ho k ikoně cyberpunkové estetiky Blade Runner (1982) či Spielbergovu Minority Report (2002).

V hlavní roli filmu, jenž bude při kanadské premiéře uveden pod názvem Restore Point, hraje Matěj Hádek s Andreou Mohylovou. Z karlovarského festivalu jsme ti přinesli i rozhovor právě s Matějem Hádkem, který ve filmu ztvárnil roztěkaného vědce, jenž stojí za klíčovým objevem, pomocí kterého je možné zálohovat si své vědomí a v případě smrti ho obnovit.

Doporučeno
Hádek: Sexsymbol z TikToku? Tak jsem se nikdy necejtil, trpěl jsem, že jsem zrzavej a zarudlej Hádek: Sexsymbol z TikToku? Tak jsem se nikdy necejtil, trpěl jsem, že jsem zrzavej a zarudlej 5. července 2023 6:00

Domů
Sdílet
Diskuse