Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Kofola.
20. září 2023 13:00
Čas čtení 1:46
Sponzorovaný obsah

Nejsi v „delulu“? Nová epizoda Love is on the air odhaluje, jak poznat delusionship | Podcast

Nejsi v „delulu“? Nová epizoda Love is on the air odhaluje, jak poznat delusionship | Podcast
Zdroj: Kofola
PODCASTY LOVE IS ON THE AIR PODCASTY
Uložit Uložené

Uživatelé TikToku se v posledních týdnech předhání o to, kdo z nich zažil více „delulu“. Jak jsi na tom ty?

Delusionship je trend sociálních sítí. Nejedná se o typ vztahu, který by byl definovaný odborníky či konkrétními studiemi. Přesto se s ním ztotožňuje spousta lidí. Jestli pořád netušíš, o co jde, nezoufej. Vše podstatné se dozvíš v nejnovější epizodě Love is on the air od odborníků na slovo vzatých – doktorky Nikity a docenta Zacha.

Co je delusionship?

Vztah, který jedna strana vnímá naprosto odlišně od druhé. Zjednodušeně se jedná například o situaci, kdy si jeden ze dvou lidí myslí, že je ve vztahu, ale druhý to tak nevnímá. Ano, může to být zamotané. Našim moderátorům se to nakonec rozmotat povede, ale můžeme ti dát spoiler, že jim tohle slovíčko dá zabrat. Chvilku by se možná mohlo zdát, že narazili na první téma, ke kterému nemají drahocenné rady. Nakonec ti ale pár tipů na to, jak s delulu bojovat, dají.

Tou nejlepší radou je vůbec se do delusionshipu nedostat. Proto je důležité soustředit se na své skutečné vztahy. Pečovat o ně, aby byly kvalitní, protože pak nebudeš mít potřebu vytvářet si vztahové iluze. Jak na to? Udělej si Láskyplný páteček.

Láskyplný páteček je den na lásku. Ať už to pro tebe znamená strávit čas se svým partnerem, nejlepší kámoškou, nebo jen se sebou – protože sebeláska je také důležitá. Tenhle nápad dostala Kofola, když díky průzkumu, který realizovala ve spolupráci s agenturou G4insight 1, zjistila, že spolu páry tráví průměrně méně než 2,5 hodiny denně. Na webu www.laskyplnypatecek.cz můžeš v kvízu zjistit, kolik času se svou polovičkou doopravdy trávíš, a rovnou prostřednictvím umělé inteligence požádat svého zaměstnavatele, aby vám ve firmě dopřál volno na lásku.

udělej si láskyplný páteček
Kofola, láskyplný páteček
Zdroj: Kofola

Crush, nebo delulu?

Neříkej, že sis nikdy nezafantazíroval*a nad svým crushem nebo se nezasnil*a nad tím, jaké by to asi bylo, chodit se svou oblíbenou seriálovou postavou. To je normální věc. Ale kde končí hranice zdravé fantazie a začíná delusionship? I to je jedna z věcí, na kterou se poslední díl našeho podcastu zaměřuje.

V momentě, kdy či člověk pravidelně představuje, že je místo svého partnera s někým jiným, a detailně promýšlí jejich společný život, ho polapilo delulu. A to i v případě, že je ta osoba například hollywoodská hvězda, u které není pravděpodobnost románku zrovna velká. Představy mohou dojít až do fáze, kdy zapomíná na své reálné vztahy a začne žít ve vytvořené iluzi.

Jak poznat, že jsi v delusionship, je další oříšek, který se pokusí moderátoři rozlousknout. Prozatím to můžeme shrnout tak, že by v žádném případě vztahy, které existují jen ve fantazii, neměly zabírat větší část života než vztahy opravdové. Takže si nezapomeň udělat Láskyplný páteček a dopřát svým nejmilejším svůj čas a péči. A pusť si nový podcast, ať se o tématu dozvíš víc.

Domů
Sdílet
Diskuse