Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. října 2023 13:10
Čas čtení 1:36
Daniel Mikolášik

Odsouzený rapper Karlo odehrál ve vězení koncert. Za mřížemi chce vydat dvě alba

HUDBA
Uložit Uložené

Podle Karlových slov nemají očekávaná alba na Slovensku, kde si odpykává trest, obdoby. Plánuje je vydat u svého domovského vydavatelství Milion Plus.

Karlo vystoupil na rapovém koncertu v Ústavu pro výkon vazby a trestu odnětí svobody Dubnica nad Váhom (ÚVTOS). Konal se v jídelně pro odsouzené. Jednalo se o celoústavní koncert, který uspořádali odsouzení z hudebního kroužku pod vedením šéfa věznice, informuje ZVJS na svých webových stránkách.

Koncert zahájil rapper z Lučence a člen nejznámějšího českého rapového labelu Milion Plus – Karlo. Přímo z vězení také oznámil, že během výkonu trestu plánuje vydat dvě rapová alba.

karlo milion plus väzenie výkon trestu
Zdroj: ZVJS

„Mohl jsem pokračovat ve své hudební činnosti, kterou jsem na svobodě vykonával profesionálně. V současné době pracuji na dvou albech, která bych rád vydal během výkonu trestu. Nahrávám rapové album, zatímco hudební kroužek, který pracuje pod vedením ústavního děkana, pracuje ve víceúčelové místnosti a skladu hudebních nástrojů, který používám jako provizorní nahrávací studio,“ uvedl rapper.

Lepší akustiky ve studiu bylo podle něj dosaženo díky paravánu, který podle jeho návrhu vyrobili odsouzení zařazení do vnitřního provozu ústavu jako truhláři.

„Beaty produkuji sám na malé přenosné pracovní stanici, kterou používám i při nahrávání vokálů. Ty nahrávám na ústavní mikrofon přes mixážní pult. Druhé album, na kterém pracuji, žánrově řadím k elektronické experimentální hudbě a nejvíce používám groovebox a syntezátor Elektron model cycles, který pracuje na bázi FM syntézy,“ vysvětlil Karlo.

karlo milion plus väzenie výkon trestukarlo milion plus väzenie výkon trestukarlo milion plus väzenie výkon trestukarlo milion plus väzenie výkon trestu
Zobrazit galerii
(6)

Dodal, že podobné projekty nemají na Slovensku i Česku obdoby a plánuje je vydat jako plnohodnotná alba v některém z vydavatelství. Nejspíš prostřednictvím svého domovského vydavatelství Milion Plus. Kromě toho se Karlo před dvěma dny prostřednictvím svého admina po téměř čtyřech měsících připomněl i svým fanouškům na Instagramu.

Zveřejnil fotku od svého učitele, na které sedí za svými hudebními nástroji (mixážní pult, piano a digitální přenosný syntezátor). Ty mu bylo před časem ve vězení povoleno používat, což mu umožnilo naplno tvořit novou hudbu. „Moje sestava, zatímco jsem tady. Vzdávám vám hold,“ napsal Karlo v příspěvku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Karlo (@karlojetomeno)

Karlo, občanským jménem Juraj Čaba, si odpykává sedmiletý trest za to, že loni v březnu převážel v papírové krabici ve vlaku více než 1,5 kilogramu marihuany a přes 150 gramů kokainu.

„Znaleckým zkoumáním bylo zjištěno, že kokain vážil 152,75 gramu, což odpovídá nejméně 1 528 obvyklým jednotlivým dávkám. Celková hodnota zabaveného kokainu byla vyčíslena na 12 220 eur,“ uvedla tehdy policie.

Původně hrozilo rapperovi za převoz velkého množství drog 10 až 15 let. Karlo se u soudu k činu přiznal a litoval ho. Jako jedinou motivaci uvedl peníze a požádal soud o co nejnižší trest. Nakonec dostal sedm let.

Domů
Sdílet
Diskuse