Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
25. října 2023 10:17
Čas čtení 0:49
Adéla Ježková

Jenom bělošky. Fotbalový Arsenal přiznal problém s rozmanitostí

Jenom bělošky. Fotbalový Arsenal přiznal problém s rozmanitostí
Zdroj: REFRESHER/Dávid Marcin
SPORT FOTBAL VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ženský fotbalový klub Arsenal se dostal pod palbu kritiky.

Vlna nevole se zvedla poté, co ženský fotbalový tým Arsenal WFC sdílel společnou fotografii svých hráček na Twitteru. Ze 27 žen není ani jedna hráčka jiné barvy pleti než bílé, píše deník Telegraph.

„Severní Londýn je velmi rozmanitý. Je velká škoda, že tento tým, byť velmi talentovaný, to neodráží,“ napsal pod snímek jeden z uživatelů sociální sítě.

Vyšší účast žen z různých prostředí je klíčová

Fotbalový klub po kritice pochybení přiznal a omluvil se za něj. „Uznáváme, že náš současný ženský tým neodráží rozmanitost, která existuje v klubu a komunitách, které reprezentujeme,“ uvedl Arsenal v prohlášení.

„Zvýšení účasti mladých žen a dívek z různého prostředí je pro nás klíčovou prioritou na úrovni akademie, přičemž jsme zavedli konkrétní opatření ke zlepšení cest a dostupnosti. Ve všech našich týmech, včetně mužské a ženské akademie, jsme hrdí na naše hráče a hráčky z různorodého prostředí, kteří přispěli k naší historii, úspěchu a kultuře,“ uvádí se dále v prohlášení.

Doporučeno
Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová Hraje fotbal za Spartu a stará se o malého syna. Čas pro sebe trávím na hřišti, říká Petra Vyštejnová 8. září 2023 6:00

Jak uvádí deník The Guardian, situace v Arsenalu je příznačná pro nedostatek rozmanitosti v ženském fotbale. Děje se tak zejména v Anglii, kde hráčky z etnicky odlišného prostředí často tvoří výraznou menšinu nebo se v elitních týmech vůbec nevyskytují. 

Domů
Sdílet
Diskuse