Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. října 2023 15:24
Čas čtení 3:21
Daniel Mikolášik

Vylezu za 10 let, můj nový hotel je Leopoldov: Palermo se v novince loučí se svobodou, nastupuje do vězení

HUDBA
Uložit Uložené

Palermo posílá svůj poslední vzkaz před nástupem k výkonu trestu v Leopoldově.

Pavol Mlynárik, známý především jako rapper s přezdívkou Palermo, dostal desetiletý úhrnný trest vězení za organizovanou drogovou trestnou činnost. Ve středu o tom rozhodl Nejvyšší soud Slovenské republiky. Ve stejný den vydal i hudební projekt s názvem FreePalermo. Jedná se o EP, na kterém dohromady najdeš pět skladeb, ve kterých rozebírá hlavně svou protizákonnou minulost.

O hudební produkci celého projektu se postaral známý producent Jerry Lee, který v minulosti produkoval skladby i jménům jako Separ, Ego či Sergei Barracuda. EP, které má dohromady 12 minut, vydalo vydavatelství Ruka Hore.

Na novém projektu je cítit, že se Palermo snaží držet krok s aktuálními trendy, obměňuje flowy, experimentuje s melodickými linkami a v některých tracích jsou slyšet i tučné 808 melodie v pomalejším tempu a drillovém stylu.

To, že se ode dne jeho nástupu do výkonu trestu začnou vydávat nové projekty, avizoval už před pár týdny na Instagramu. Během doby, kdy bude za mřížemi, chce prý vydat dohromady až osm alb, 12 klipů, a dokonce i nové podcasty.

V prvním tracku na EP s názvem Real feelin' rapuje i o tom, jak začínal s prodejem drog, jak poprvé skončil za mřížemi, ale také o tom, jak vůbec poprvé, tehdy teprve jako 12letý, „přičichl“ k drogám kvůli své matce, která byla jednou z prvních drogových dealerek v Seredi.

S mamou vyvážam sa mestom.

Predávala herák, bomby, štvrťka za 200.

Kukle skáču – veľký treskot.

To boli deväťdesiatky, keď som počul prvý west coast.

Ve skladbě #FREEPALERMO, která má mírně drillový vibe, zase rapuje o tom, že se těší, až za deset let vyjde z vězení a zase bude „trhat Miss bikini“. Dodává, že setrvá a bude bojovat. Zároveň vzpomíná na to, že v ilegálním byznysu s drogami byl dlouhá léta.

Sellil som pervitín čistý jak coco, nesellím hudbu a mikiny.

Vylezem ven asi za 10 rokov, zas budem trhať Miss bikini.

„Zotrvať – bojovať“ je moje motto, preto vynikám medzi nimi.

Môj nový hotel je Leopoldov, budík mam o piatej, kikirík.

V poslední skladbě na EP s názvem Last Call se loučí se svou rodinou, blízkými a kamarády. V tracku máme možnost slyšet i emotivní doprovázení jeho rapu klavírem. Fanouškům slibuje, že až se vrátí, mohou očekávat novou hudbu. Okolnosti ho prý nezlomily. Ve skladbě si dokonce vyzkoušel zpěv v refrénu a v závěru tracku slyšíme, že jeho telefon je již v tomto momentě (z pochopitelných důvodů) nedostupný.

Dnes mám povinnosti, musím sa pripraviť na celu.

Dať si v kľude s mojou rodinou poslednú večeru.

Vysvetliť synovi, že foter bude na chvíľu preč.

Ochraňuj mamu, buď silný a s každým maj priamu reč.

Raper Palermo ze Seredě byl společně s 15 dalšími osobami obviněn v rámci akce Venal 6, která se konala již v květnu 2021. Kriminálka ho ale během akce nezadržela, protože se v té době nacházel na Maltě. Policie po něm pátrala, nacházel se i na seznamu hledaných osob ministerstva vnitra.

Palerma se policii nakonec podařilo vypátrat a v srpnu 2022 byl předveden před soud, během kterého se přiznal, že roky prodával metamfetamin. Jemu a také jeho skupince z drogového podsvětí hrozilo 15 až 25 let vězení, případně až doživotí. V září loňského roku nakonec soud Mlynárikovi udělil trest deset let za drogovou trestnou činnost.

palermo
Zdroj: MV SR

Tresty dostali i jeho spolupachatelé

Nepodmíněné tresty dostalo i dalších pět spoluobžalovaných. Uložené tresty jsou v délce od pěti do 14 let. Odsouzení podle loňského verdiktu Specializovaného trestního soudu svými přiznáními pomohli k rychlejšímu a jednoduššímu objasnění případu.

„Ve vztahu k obžalovaným Pavlovi M., Petru K., Zdenkovi S., Milanovi M. a Martinovi M. zrušil senát předmětný rozsudek ve výroku o trestu propadnutí majetku,“ přiblížila mluvčí. Většině odsouzených původně hrozily více než 20leté tresty.

Organizovaná skupina z okolí Seredě působila v oblasti Trnavského kraje. Obžalováno bylo několik osob. V čele organizované skupiny údajně stál Slavomír Weiss, který byl loni nepravomocně odsouzen ke 24 letům odnětí svobody. 

Ve vězení si chce dokončit střední školu

Palermo loni u soudu přiznal, že s drogovým byznysem začal v roce 2011, kdy se dal dohromady se skupinou tzv. dunčovců. Kupoval od nich 100 až 300 gramů metamfetaminu měsíčně, které pak posouval dále na prodej. Ještě před samotnou akcí Venal 6 si už jednou ve vězení odseděl 20 měsíců, prozradil Palermo v prosinci loňského roku v rozhovoru pro Startitup.

palermo
Zdroj: Instagram/Palermo

„Konečně jsem se dočkal. 25. října nastupuji na desetiletý trest. Život mě postavil za poslední roky do řady náročných situací, ze kterých se dalo vyjít jen špatně nebo ještě hůře. Proto děkuji všem svým fans, kteří stále stojí při mně,“ uvedl nedávno na Instagramu.

Ve svém posledním rozhovoru se rozpovídal i o tom, jaké plány má poté, co nastoupí do vězení. „Ve výkonu trestu bych si chtěl dokončit střední školu, protože jsem měl v té době jiné koníčky. Chtěl bych napsat pár knih, různé žánry. Závisí to na tom, do jakého ústavu se dostanu a jaké tam budou podmínky,“ řekl o své představě.

Doporučeno
Nová deska Viktora Sheena je rapové zlato. Planeta opic aspiruje na nejlepší album roku Nová deska Viktora Sheena je rapové zlato. Planeta opic aspiruje na nejlepší album roku 18. října 2023 11:00

Více o slovenských raperech s trestněprávní minulostí se dozvíš v tomto článku. Mezi interprety, kteří jsou jakýmkoli způsobem propojeni s kriminálním prostředím, jsou nejčastějším společným jmenovatelem drogy, loupeže, či v jednom případě dokonce dvojnásobná vražda.

Domů
Sdílet
Diskuse