Cizinci a cizinky sestavili další žebříček. Tentokrát jsme se dozvěděli, jaké české dezerty nemůžou vystát. O které jde?
Server Taste Atlas, který pravidelně sestavuje kulinářské seznamy, aktualizoval list šesti nejhůře hodnocených českých dezertů. A my rozhodně nesouhlasíme. Posuď sám*sama.
Gastrožebříčky na uživatelské platformě Taste Atlas jsou založené na hodnocení lidí, přičemž server rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů nebo takzvaných lokálních patriotů. Jeho cíl je následující: „Propagovat vynikající místní potraviny, vzbudit hrdost na tradiční pokrmy a vzbudit zvědavost na jídla, která jste ještě neochutnali.“
6. místo
Na šestém nejhorším místě se s hodnocením 3,9 umístila litá bublanina. „Tento tradiční český moučník se skládá z hutného jakoby palačinkového těsta, které se posype různým ovocem a upeče dozlatova,“ píše server.
Výběr ovoce je podle webu závislý na ročním období, ale obvykle zahrnuje různé bobuloviny, švestky a meruňky. Taste Atlas doplňuje: „Ať už se konzumuje teplý, nebo vychlazený, obvykle se podává posypaný moučkovým cukrem.“
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 6