Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
Čteš článek:
Nejhorší české dezerty podle turistů? Nechutná jim krupicová kaše, první místo tě překvapí

5. místo

Páté místo si „vysloužila“ krupicová kaše. Hodnocení má taktéž 3,9. Krupicová kaše, vysvětlují cizinci a cizinky na webu, je český název označující „oblíbený krupicový pudink, který se vaří v lehce oslazeném mléce“. Podle platformy jsou moderní varianty této pochoutky často ochucovány skořicí, rumem, rozinkami, mletými ořechy nebo čerstvým ovocem.

Doporučeno
Rektorka Univerzity Karlovy se omluvila za odůvodnění výše odměn. Akademie ji ostře zkritizovala Rektorka Univerzity Karlovy se omluvila za odůvodnění výše odměn. Akademie ji ostře zkritizovala 20. února 2025 v 8:03

Obvykle se ovšem krupicová kaše konzumuje takzvaně „bez ničeho“, případně zalitá máslem a posypaná cukrem a kakaem či Grankem. „Obvykle se podává teplá jako vydatná snídaně, lehká odpolední svačina nebo sladká, výživná večeře,“ stojí na webu.

krupicová kaše
Zdroj: Dezidor / Wikimedia Commons
Čti na další straně Čti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 6
Zpět
Sdílet
Diskuse