Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2024 14:41
Čas čtení 0:33
Anna-Marie Hanzlíková

Taylor Swift je příbuzná se slavnou básnířkou, odhalily testy

Taylor Swift je příbuzná se slavnou básnířkou, odhalily testy
Zdroj: Taylor Swift/Eras Tour/propagačný materiál
HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložit Uložené

Taylor Swift má bezesporu talent na chytlavé texty. A není to náhoda, podle genealogických testů je příbuzná s jednou z největších básnířek všech dob Emily Dickinson.

„Musíme se uklidnit. Ale jak, když máme tak velké noviny?“ napsala na Instagram stránka Ancestry, která se genealogií zabývá. Následně potvrdila informaci, že americká hvězda Taylor Swift a básnířka Emily Dickinson jsou příbuzné. 

„Swift i Dickinson pocházejí z rodu anglických přistěhovalců ze 17. století: Swiftin devátý pradědeček a Dickinsonin šestý pradědeček byli prvními osadníky Windsoru v Connecticutu,“ vysvětluje se v postu. Ženy jsou tak příbuzné přes šest kolen.

Dickinson žila v letech 1830 až 1886 a je považována ze přední americkou básnířku. Celý život žila v osamění v domě, ve kterém se i narodila.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ancestry (@ancestry)

Fanoušci*fanynky o jejich příbuzenství spekulovali už dlouho. Když například Taylor v roce 2020 vydávala album Evermore, oznámila ho 10. prosince, což jsou básnířčiny narozeniny. Zmínila ji také při přebírání ceny Nashville Songwriter Awards, kdy příbuznost nepřímo naznačila. 

Domů
Sdílet
Diskuse