Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2024 7:35
Čas čtení 2:48
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle je 12 potravin, které ti okamžitě zlepší zdraví. Radíme, jak je zařadit do receptů

Tohle je 12 potravin, které ti okamžitě zlepší zdraví. Radíme, jak je zařadit do receptů
Zdroj: Unsplash.com
GASTRO RECEPTY TIPY DO DOMÁCNOSTI TIPY PRO STUDENTY ZDRAVÁ STRAVA ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Chceš jíst zdravě, ale zároveň do toho nechceš vkládat moc snahy a energie? Těchto dvanáct ingrediencí už doma možná máš. Přinášíme ti jejich seznam a jednoduché tipy, jak je do vaření lehce přidat.

Známá kuchařka Anna Jones sestavila pro deník The Guardian seznam 12 ingrediencí, které jsou zdravé, a dodala tipy, jak je do svých receptů a jídelníčků snadno zařadit. Přinášíme ti jejich seznam.

1. Citrony

Citrony jsou skvělým zdrojem vitaminu C a taky výborným dochucovadlem. Dát si je do vody nebo si s nimi něco ozdobit, to známe všichni. Jones ale přichází i s méně očekávanými způsoby. „Ráda nakrájím několik tenkých plátků citronu se slupkou najemno, abych jimi ozvláštnila saláty nebo je přidala na závěr do dušených pokrmů. Pár citronů rozkrojených napůl a přidaných na tác s bramborami lze po upečení přimáčknout a dodat jim jemnou karamelovou svěžest,“ píše kuchařka. 

2. Olivový olej

Olivový olej do všeho, chtělo by se jednomu po přečtení Anniných ód na něj říct. Přidává ho třeba i do vanilkové zmrzliny nebo jogurtů a dává také tip na jarní cibulku, která usmažená na olivovém oleji se špetkou cukru, kurkumy a chilli chutná prý vůbec nejlépe.

3. Tahini

Tahini je pasta z rozmixovaných sezamových semínek. Tvoří třeba základ populárního hummusu. James ho doporučuje hlavně do nudlí. Její oblíbený recept na rychlou večeři je pak následující: tahini a křupavý chilli olej zamíchej do instantní omáčky a přihoď k teplým vaječným nudlím, pak je doplň o jarní cibulku a okurku.

4. Miso

Miso je také pasta, jen původem z Japonska. Vyrábí se ze sóji. V zemi vycházejícího slunce věří v její zdravotní benefity, má dodávat energii, vyživovat pokožku a krev a pomáhat s trávením. Kuchařka ji doporučuje při vegetariánství, snadno díky ní dostaneš chuť i do jinak nevýrazných jídel. Jako rychlou večeři miluje také vývar, kdy k miso přidáš jen tofu a zeleninu, nebo ji jen tak natřít se sýrem na toast.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse