Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Tohle je 12 potravin, které ti okamžitě zlepší zdraví. Radíme, jak je zařadit do receptů

5. Arašídové máslo

Nevíš si rady, co s ním v kuchyni? James radí celou řadu způsobů. Přidej ho do rajčatové polévky, k dušenému masu, ke kari, ale třeba i při pečení do sušenek a buchet. Rychlý tip může být také varianta k rýži, kdy ho jen vyšlehej se sójou, zázvorem, chilli a rýžovým octem na omáčku.

6. Ocet

Zásadní kyselé dochucovadlo. Jak jinak ho ale využít? Anna doporučuje následující směsici: „K osmažené cibuli přidám sklenici bílých fazolí a rozdrobenou hlávku klasické kapusty nebo černé kapusty, pak pořádnou dávku nálevu z okurek a trochu nakrájených samotných okurek. Jakmile je směs hustá a krémová, dodělám ji s dalšími okurkami, koprem a crème fraîche (tužší a nakyslejší varianta smetany ke šlehání, pozn. red.),“ radí Britka.

7. Hořčice

Hořčice se dá přidat k lecčemu. Kuchařka ji doporučuje k bramborám, případně z ní udělat dresink společně s olejem, octem a bylinkami, které máš zrovna doma. Říká se, že má být dobrá na opary, bolesti zubů, koliku, neurologické problémy nebo problémy s klouby.

8. Rajčata v plechovce

Rajčata v plechovce tvoří základ mnoha jídel. Anna James doporučuje čočkovou omáčku, kdy rajčata smícháš s olivovým olejem, rozetřeným stroužkem česneku, povaříš s čočkou a bylinkami a nakonec vmícháš crème fraîche. Určitě zafunguje ale i smetana nebo kokosové mléko.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse