Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle je 12 potravin, které ti okamžitě zlepší zdraví. Radíme, jak je zařadit do receptů

9. Kapary

Kapary zařaď do svých pokrmů, obzvláště pokud jedeš ve vegetariánské kuchyni. Pomůžou ti dodat chuť. Dají se přidat do těstovin, pomazánek, salátů... Nás zaujal tip s čokoládovou zmrzlinou. Chuťově by to totiž podle ní mělo být podobně skvělé jako třeba slaný karamel. Navíc jsou kapary skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny, vápníku a železa, a proto jsou někdy považovány za superpotravinu.

10. Chilli

Kdo by neznal pálivé chilli. Věděl*a jsi ale, že ti kromě dalších benefitů mohou pomoci se zažívacími problémy, jako jsou podrážděný žaludek, střevní plyn, průjem a křeče? Anna ho radí přidávat do jogurtu jako dresink nebo třeba k cizrně a rajčatovým omáčkám.

11. Česnek

Kdo by neznal magickou sílu česneku, obzvláště třeba v klasické česnečce ráno po tahu. I sama britská kuchařka píše, že je až nefér vůči ostatním surovinám, co česnek ve vaření svede s jídlem udělat. Ona sama doporučuje neobvyklou česnekovorajčatovou omáčku, kterou pak používá jako základ pro další vaření.

12. Cibule

Pochybujeme, že bychom ve tvé kuchyni nenašli síťku cibulí. Dají se vařit i smažit na másle nebo třeba jen tak hodit do salátu. Přidáme aspoň recept na rychlou těstovinovou omáčkou podle Anny: cibuli šalotku pomalu udělej na másle s dříve zmiňovanými kapary a povař s rajčatovým protlakem, výsledná omáčka je prý nejlepší s těstovinami. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse