9. Kapary
Kapary zařaď do svých pokrmů, obzvláště pokud jedeš ve vegetariánské kuchyni. Pomůžou ti dodat chuť. Dají se přidat do těstovin, pomazánek, salátů... Nás zaujal tip s čokoládovou zmrzlinou. Chuťově by to totiž podle ní mělo být podobně skvělé jako třeba slaný karamel. Navíc jsou kapary skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny, vápníku a železa, a proto jsou někdy považovány za superpotravinu.
10. Chilli
Kdo by neznal pálivé chilli. Věděl*a jsi ale, že ti kromě dalších benefitů mohou pomoci se zažívacími problémy, jako jsou podrážděný žaludek, střevní plyn, průjem a křeče? Anna ho radí přidávat do jogurtu jako dresink nebo třeba k cizrně a rajčatovým omáčkám.
11. Česnek
Kdo by neznal magickou sílu česneku, obzvláště třeba v klasické česnečce ráno po tahu. I sama britská kuchařka píše, že je až nefér vůči ostatním surovinám, co česnek ve vaření svede s jídlem udělat. Ona sama doporučuje neobvyklou česnekovorajčatovou omáčku, kterou pak používá jako základ pro další vaření.
12. Cibule
Pochybujeme, že bychom ve tvé kuchyni nenašli síťku cibulí. Dají se vařit i smažit na másle nebo třeba jen tak hodit do salátu. Přidáme aspoň recept na rychlou těstovinovou omáčkou podle Anny: cibuli šalotku pomalu udělej na másle s dříve zmiňovanými kapary a povař s rajčatovým protlakem, výsledná omáčka je prý nejlepší s těstovinami.