Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. dubna 2024 16:00
Čas čtení 5:59
Jana Chovancová

Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití

Dominik jako bodyguard hlídá rapery i děti prominentů: V klubu dávám pozor, aby jim někdo nehodil něco do pití
Zdroj: Dominik Kolář/se svolením
ZAJÍMAVOSTI BOJOVÉ SPORTY ROZHOVOR
Uložit Uložené

Má více než 20 let zkušeností v bojových sportech a přes aplikaci si ho můžeš objednat, pokud se necítíš v bezpečí. V rozhovoru si přečteš více o jeho práci bodyguarda, ale také tipy na to, co ti může zachránit život v případě ohrožení.

„Jeden známý podnikatel mě oslovil, jestli bych mohl jít s jeho dcerou na diskotéku a dát na ni pozor. Vícekrát se už totiž setkala s tím, že ji venku někdo obtěžoval, a její kamarádce dokonce jednou něco hodili do pití,“ říká profesionální bodyguard.

Dominikovi je 26 let a bojovým sportům se věnuje od svých čtyř let. Jako dítě trénoval taekwondo, judo či karate, ve kterém později získal černý pás. Soutěžně se věnoval i brazilskému džiu-džitsu a thajskému boxu, ve kterém zazářil jako vicemistr Slovenska. V současnosti trénuje pod vedením člověka, který má rovněž zkušenosti s ochranou osob a dělal bodyguarda i pro Toma Cruise.

Své zkušenosti se rozhodl využít i v jedné ze svých prací. Dominik je totiž bodyguard, kterého si můžeš objednat v různých životních situacích, pokud se v nich necítíš bezpečně. O jeho práci se více dočteš v rozhovoru.

Refresher ti pravidelně přináší rozhovory se zajímavými lidmi, kteří mají zkušenosti se zvláštním nebo neobvyklým povoláním. Pokud se ti naše tvorba líbí a chceš podpořit redakci, staň se členem klubu Refresher+.

Jedna známá byla v rozvodovém řízení a s bývalým manželem se měla setkat. On už byl ale vůči ní několikrát agresivní, tak mě oslovila.

Jak ses ke své práci dostal?Náhodou. Lidé v mém okolí vnímali, že se věnuji bojovým sportům. Začalo to tak, že mě začali oslovovat známí, jestli s nimi nemůžu skočit třeba na kávu. Nebyla to ale klasická káva, zvali mě proto, že ode mě potřebovali pomoc – ochranu. Byly to případy, kdy pociťovali, že může dojít k nějakému ohrožení.

auto, dominik
Zdroj: Dominik Kolář

Můžeš také popsat nějaký konkrétní případ?

Jedna známá byla v rozvodovém řízení a s bývalým manželem se měla na nějakém místě setkat a vyřešit úvěry. On už byl ale vůči ní několikrát agresivní, dokonce i na veřejnosti. Zavolala si mě a já jsem šel. Sedl jsem si v podniku nedaleko ní, tak abych měl situaci pod kontrolou.

Doporučeno
Chtěl 70 tisíc, ale lidé mu poslali půl milionu. Dominik vyvíjí hru, díky které můžeš řídit pražské metro Chtěl 70 tisíc, ale lidé mu poslali půl milionu. Dominik vyvíjí hru, díky které můžeš řídit pražské metro 28. dubna 2024 10:00

Vše proběhlo hladce, známá se cítila mnohem lépe a sebevědoměji. Mohla se svým bývalým manželem řešit věci otevřeně a přímo, beze strachu. Takových situací bylo postupně více, nějak se to „rozšuškalo“ mezi další lidi.

Takže tě začalo oslovovat více lidí?Ano. Tehdy jsem si řekl, že na Slovensku není nic komerčního, co by lidem poskytovalo takovou službu – objednat si k sobě člověka na jistý čas, kdy to potřebuješ. Existují zde klasické strážní bezpečnostní služby, které ochraňují objekty nebo se účastní eventů. Když jde o nějaký bodyguarding, tak je to většinou na nějakých koncertech pro celebrity nebo existují dlouhodobé služby na 24/7, které chrání třeba celou rodinu.

Vytvořili jsme mobilní aplikaci, přes kterou si může člověk bodyguarda objednat tak, jako si objednává například taxi.

Takže jsi našel díru na trhu.

V podstatě ano, sám jsem si dělal průzkum a zjistil jsem, že neexistuje žádná služba, která by byla klientovi k dispozici třeba na dvě hodiny. Všichni tvrdili, že je to komplikované, že mají například minimální lhůtu ochrany dva dny a podobně.

Já jsem si řekl, že člověk má právo na ochranu kdykoli. Je to jedna ze základních lidských potřeb. Tak jsem se rozhodl, že vytvořím komerční řešení, kterým lidem pomůžu.

Jak to funguje?

V současnosti jsme tým lidí, který se věnuje různým klientům. Začal jsem s tím však nejprve sám, protože jsem chtěl celý systém pochopit. Nemůžu někoho delegovat na novou práci, když jsem sám nevěděl přesné kroky. Chtěl jsem si vyzkoušet, jaké situace mohou nastat, jak je lze řešit a podobně.

Postupem času jsme vytvořili mobilní aplikaci, přes kterou si člověk může osobního bodyguarda objednat tak, jako si objednává například taxi.

dominik
Zdroj: Dominik Kolář

Takže si přes aplikaci můžu objednat bodyguarda? Kolik to stojí?

Ano. Nechceme to dělat za pevné ceny, neboť každý naše služby využívá v jiné intenzitě. Snažíme se o osobní přístup, prokonzultovat s každým zájemcem jeho situaci a přizpůsobit tomu naše služby i cenu.

Doporučeno
Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu 27. dubna 2024 9:00

Pokud by se ale někdo rozhodl pro jednorázovou krátkou službu, pohybujeme se ve vyšších desítkách eur (tedy vyšších stovkách / nižších tisících korun) na hodinu. Ale vše závisí na několika věcech: na jak dlouho si nás klient objedná či zda je to jednorázová záležitost, případně zda bude využívat služeb častěji a podobně.

To znamená, že musíš s klientem předem komunikovat o tom, co potřebuje.

Vždy se s klientem předtím, než se dohodneme, setkám a popovídáme si. Pokud je nějaká situace, kdy naši službu potřebuje narychlo, tak se spojíme alespoň telefonicky.

Dcera podnikatele se vícekrát setkala s tím, že ji venku někdo obtěžoval, a její kamarádce dokonce jednou hodili něco do pití.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 157005 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kolik za bodyguarda zaplatíš.
  • Jací lidé nejčastěji využívají Dominikovy služby.
  • Jak vypadalo hlídání dcery známého podnikatele na diskotéce.
  • Co je nejlepší dělat, když cítíš, že v nebezpečné situaci „zamrzáš“.
  • Co bys měl*a dělat při fyzickém napadení.
Zpět
Sdílet
Diskuse