Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
11. dubna 2024 15:18
Čas čtení 0:59
Anna-Marie Hanzlíková

Miliardářem ještě před třicítkou? Vede k tomu jediná cesta, ukázal průzkum

Miliardářem ještě před třicítkou? Vede k tomu jediná cesta, ukázal průzkum
Zdroj: Freepik/ volně k použití
OSOBNOSTI FINANCE FORBES PODNIKÁNÍ
Uložit Uložené

Výzkum ukázal, že všichni miliardáři a miliardářky mladší 30 let své bohatství zdědili.

Obětovat všechen svůj volný čas a dát kariéře velké úsilí? Ale kdeže. The Guardian prozkoumal nejnovější žebříček miliardářů a miliardářek od Forbesu a zjistil, že jediná cesta, jak takového jmění ještě před třicátými narozeninami dosáhnout, je narodit se do podobně bohaté rodiny.

Doporučeno
Bridget Jones je zpět, hlásí velké změny v obsazení. Chybět bude zásadní postava, jiná se vrací Bridget Jones je zpět, hlásí velké změny v obsazení. Chybět bude zásadní postava, jiná se vrací 10. dubna 2024 10:55

Do žebříčku se dostalo patnáct mladých lidí. The Guardian píše, že je to první vlna „velkého transferu bohatství“. Tím myslí očekávání, že během příštích dvaceti let více než tisícovka podobně bohatých lidí převede svůj majetek v předpokládané hodnotě až 5,2 trilionu dolarů. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Guardian (@guardian)

K tomuhle číslu došel výzkumný tým jednoduše, protože právě 1 023 z oněch dolarových miliardářů a miliardářek je starších sedmdesáti let. Právě kvůli převodu jejich dědictví je tedy počet lidí s miliardovým jměním vyšší než kdy dřív, přesněji 2 781, a jejich počet dále poroste. 

Doporučeno
FOTO: Liam Hemsworth se připravuje na natáčení Zaklínače 4. Takhle se mu daří v posilovně FOTO: Liam Hemsworth se připravuje na natáčení Zaklínače 4. Takhle se mu daří v posilovně 11. dubna 2024 9:22

A kdo je mezi patnáctkou, která z dědictví těží už dnes? Tři z nich jsou potomci Leonarda Del Vecchia. Ten založil společnost Luxottica, která vyrábí brýle. Pod ty patří například značky jako Ray-Ban nebo Oakley, díky licencím vyrábí i brýle pod značkami Armani, Dolce & Gabbana, Polo Ralph Lauren, Prada, Swarovski a řadou dalších.

Dále jsou tam irští bratři Firoz a Zahan Mistry, kteří zdědili podíly v Tata Sons, což je mateřská společnost indického konglomerátu Tate Group, pod který spadají automobilové značky jako Jaguar Land Rover.

Doporučeno
Jaro Slávik má stejnou nemoc jako Brad Pitt. Často se kvůli ní dostává do nepříjemných situací Jaro Slávik má stejnou nemoc jako Brad Pitt. Často se kvůli ní dostává do nepříjemných situací 10. dubna 2024 17:07

Benjamínkem žebříčku se stala devatenáctiletá Livia Voigt, dědička brazilské firmy WEG Industries na elektrická zařízení. V seznamu se objevila i její starší šestadvacetiletá sestra.

Domů
Sdílet
Diskuse