Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. dubna 2024 13:58
Čas čtení 0:32
Anna-Marie Hanzlíková

Hudba Taylor Swift se vrací na TikTok. Navzdory sporům jejího labelu

Hudba Taylor Swift se vrací na TikTok. Navzdory sporům jejího labelu
Zdroj: Getty Images/Mat Hayward for TAS Rights Management
HUDBA TAYLOR SWIFT TIKTOK
Uložit Uložené

„It's me, hi, I'm the problem, it's me,“ jestli ti tenhle popěvek na TikToku chyběl, nezoufej. Problémem ve zmizení songů zpěvaččiných hitů nebyla sama Taylor, ale spor mezi jejím labelem Universal Music a sociální sítí TikTok.

Strany se totiž nedohodly a hudba všech umělců*umělkyň zastupovaných Universalem ze sociální sítě zmizela. Některá videa tak zůstala němá. Ačkoliv například pro začínající hudebnictvo tenhle spor znamenal větší problém, nápravu si zatím sjednala pouze Swift.

Doporučeno
Miliardářem ještě před třicítkou? Vede k tomu jediná cesta, ukázal průzkum Miliardářem ještě před třicítkou? Vede k tomu jediná cesta, ukázal průzkum 11. dubna 2024 15:18

Za týden jí totiž vychází očekávané album The Tortured Poets Department. Společnost Universal Music Group začátkem února stáhla veškerou hudbu, kterou zaštiťuje. S čínskou sociální sítí se nedohodla na licenčních podmínkách, vadil jí přístup k pirátství a umělé inteligenci.

Taylor Swift je zatím jediná, jejíž hudba se na TikTok vrátila. Není jasné, jak se strany dohodly. Je ale pravděpodobné, že Taylor Swift si díky svému výsadnímu postavení vyjednala speciální podmínky, jak píše The Variety. I The Guardian spekuluje, jak k vypořádání došlo, protože se pro něj oslovení odmítli vyjádřit.

Domů
Sdílet
Diskuse