Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
19. června 2024 v 13:13
Čas čtení 1:43
Veronika Ábelová

Metronome Prague se blíží. Čeká tě nadupaný program plný (nejen) hudby

Metronome Prague se blíží. Čeká tě nadupaný program plný (nejen) hudby
Zdroj: Metronome Prague/ Sebastian Kapfhammer/ volně k užití
HUDBA FESTIVALY HUDBA METRONOME PRAGUE
Uložit Uložené

Sedmý ročník metropolitního hudebního festivalu otevře své brány už ve čtvrtek. Hudba bude proudit Výstavištěm Praha do soboty 22. června.

Už zítra se v Praze rozjede další ročník Metronome Prague. Do Česka opět zavítají velkolepá jména světové i domácí scény, jako je zpěvačka Raye, Milky Chance, Kosheen, Rohony i Sofian MedjMedj. První den festivalu se ponese v tónu narozeninových oslav. Hned ve čtvrtek totiž společně s orchestrem vystoupí Michael Kocáb, který oslaví 35 let na scéně.

Doporučeno
Móda z festivalu: Co oblékli Češi a Češky na Rock for People? Viděli jsme outfity ze sekáče, kapelová trika i třpytivou Zaru Móda z festivalu: Co oblékli Češi a Češky na Rock for People? Viděli jsme outfity ze sekáče, kapelová trika i třpytivou Zaru 17. června 2024 v 13:00

Speciální show ke 25 letům své kariéry přiveze ikona britské elektronické hudby Kosheen s charismatickou zpěvačkou Sian Evans. První den festivalu rozproudí směsí soulu, psychedelie, funku i gospelu také jeden z největších objevů britské scény Michael Kiwanuka. Na co se dál těšit?

První den na hlavní stagi odstartuje rocková kapela November 2nd, která nedávno získala cenu Anděl. Po ní svoji show předvede Lenny. Kromě hudby tě ale bude čekat i nehudební program, o který se postaralo Metronome Fair. Nabídne loutkové divadlo, moderní cirkus i bohatý program pro děti.

Novinkou letošního ročníku je Podcast stage, kde zazní podcast My děti ze stanice Zoo nebo Dobrovský a Šídlo. Letošní ročník si ale těch novinek přichystal více. Nebude chybět třeba umění. Festival totiž poprvé otevře Met Gallery, kde budou vystavena díla současného umění a návštěvníci se budou moct zapojit do 3D tisku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by METRONOME PRAGUE (@metronomeprague)

„Letošní ročník má našlápnuto stát se tím nejlepším v dosavadní historii. Na programu máme velká jména, která hýbou děním na současné hudební scéně. Oblíbenci klubového publika Milky Chance, jeden z nejvirálnějších umělců světa Marc Rebillet a do toho třeba písničkář Michael Kiwanuka nebo zpěvačka Raye, která smetla letošní Brit Awards... Celkem 80 vystoupení, je na co se těšit,“ zve David Gaydečka, ředitel Metronome Prague. 

Letošní headlinerkou bude talentovaná britská zpěvačka Raye, která svými hity Escapism a Prada zaujala nejen na sociálních sítích. Z českých umělců se objeví James Cole & Live Band, Annet X a NobodyListen nebo Paulie Garand. Pro milovníky metalu a rapu vystoupí REDZED.

Doporučeno
Aragorn míří do Karlových Varů! Kdo další přijede na filmový festival? Aragorn míří do Karlových Varů! Kdo další přijede na filmový festival? 19. června 2024 v 11:24

Na co si dát pozor, pokud plánuješ cestu autem? Průběh festivalu ovlivní i dopravní omezení, a to sice obousměrná uzavírka ul. Bubenská v úseku mezi ulicemi Šimáčkova–Železničářů. Uzavřený je i průjezd z ul. Dukelských hrdinů k Výstavišti i ul. U Výstaviště – Partyzánská včetně ul. Na Zátorách ve směru jízdy k vestibulu stanice metra Holešovice.

Organizátoři tak návštěvníky žádají, aby využívali MHD. Posíleny budou tramvajové spoje noční linky č. 93 a po skončení provozu metra budou k dispozici tři posilové soupravy z Výstaviště na centrální přestupní bod Lazarská.

Do začátku sedmého ročníku Metronome Prague zbývá už jen pár hodin a ty máš pořád možnost být součástí. Tak neváhej, pořiď si poslední vstupenky na webovkách festivalu a užij si nezapomenutelnou atmosféru!

Domů
Sdílet
Diskuse