Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
19. června 2024 v 11:24
Čas čtení 0:57
Ilona Hobzová

Aragorn míří do Karlových Varů! Kdo další přijede na filmový festival?

Aragorn míří do Karlových Varů! Kdo další přijede na filmový festival?
Zdroj: New Line Cinema
OSOBNOSTI FILMOVÉ OSOBNOSTI MEZINÁRODNÍ FILMOVÝ FESTIVAL V KARLOVÝCH VARECH
Uložit Uložené

Hostem 58. ročníku MFF Karlovy Vary bude herec a režisér Viggo Mortensen.

Mortensen na slavnostním zahájení MFF Karlovy Vary převezme Cenu prezidenta a také uvede film Až na konec světa, pod kterým je podepsaný coby scenárista i režisér. Vyplývá to z oficiální tiskové zprávy.

Mortensen zahájil hereckou práci v polovině 80. let. Největší popularitu mu ale přinesla role Aragorna v epické sáze Petera Jacksona Pán prstenů. Pětašedesátiletý herec má na kontě tři nominace na Oscara, a to za role ve snímcích Východní příslibyTohle je náš svět a Zelená kniha

Před čtyřmi lety se Mortensen uvedl také jako režisér. Ve svém celovečerním debutu Ještě máme čas se inspiroval příběhy vlastního dětství. Za snímkem stojí jako scenárista, režisér, producent, herec, ale také k němu složil hudbu. Kromě zmíněných oborů se věnuje také poezii, malování nebo fotografii.

Mortensenův snímek z roku 2023 Až na konec světa bude také zahajovacím filmem celého festivalu.

 

Cenu prezidenta festivalu převezme také britský herec, držitel Zlatého globu, ceny BAFTA a nominace na Oscara Clive Owen, který ji převezme na slavnostním zakončení 58. ročníku. Dalším držitelem ceny bude herec, režisér a producent a několikanásobný držitel Evropské filmové ceny Daniel Brühl.

Dalším hostem bude režisér, producent a držitel Oscara Steven Soderbergh. Respektovaný tvůrce uvede své dva filmy Kafka a Mr. Knef

Protagonistou nové znělky karlovarského festivalu bude herec, producent a držitel Oscara Benicio del Toro, který v roce 2022 dostal Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Znělka bude premiérově uvedena na zahájení karlovarského festivalu a námětu a režie se již tradičně zhostil Ivan Zachariáš.

Domů
Sdílet
Diskuse