Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2024 v 8:20
Čas čtení 2:00
Veronika Ábelová

Nalaď se na EURO. Máme pro tebe tipy na filmy s fotbalovou tematikou

Nalaď se na EURO. Máme pro tebe tipy na filmy s fotbalovou tematikou
Zdroj: TV Nova
SPORT EURO 2024 FILM FOTBAL
Uložit Uložené

EURO je v plném proudu. Ať už sleduješ každý zápas, nebo ne, my ti přinášíme tipy na fotbalové filmy. A že stojí za to je zhlédnout.

Jestli jsi fanouškem*fanynkou fotbalu a filmů, tak nepřestávej číst. I když ti třeba fotbal nic moc neříká, některé filmy s touto tematikou by tě zaujmout mohly. Viděl*a jsi Okresní přebor nebo Maradonu? Tak my ti přinášíme tipy na další podobné filmy.

Okresní přebor

Nesmíme opomenout českou klasiku, která perlí jednou hláškou za druhou. Filmu Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka předcházel seriál z roku 2010. V hlavních rolích se objevili Miroslav Krobot, Ondřej Vetchý, David Novotný, Leoš Noha nebo Luděk Sobota. Ti po křídly režiséra Jana Prušinovského vytvořili skvělou komediální podívanou.

Doporučeno
Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá 18. června 2024 v 15:00

Legendárním Slavojem Houslice prošlo několik hráčů i trenérů. Do historie se ale zapsal nerudný trenér Pepik Hnátek, ze kterého mají všichni strach. Na odchod se ale nechystá a nařídí mužstvu další trénink. To se vzbouří a na hřiště nedorazí. Pepik Hnátek ho shání všude po vsi, když vtom zůstane ležet v bezvědomí před svým domem. Po lékařské kontrole zjistí, že prodělal infarkt a bude potřebovat nové srdce. Svému týmu se to snaží tajit, ale neúspěšně.

Diego Maradona

Dokumentární film z roku 2019 skládá autentické záběry ze soukromého archivu jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností fotbalu vůbec. Kluk z předměstí miluje fotbal a svou rodinu. Díky svému talentu plní přání svým blízkým, milionům fanoušků i sobě.

Doporučeno
Nečekaný hit Netflixu? Polské krimi rozdrtilo i Godzillu Nečekaný hit Netflixu? Polské krimi rozdrtilo i Godzillu 17. června 2024 v 14:23

Rostoucí sláva ale skrývá pravou tvář Diega a fotbalista přičichne k večírkům, drogám, nevěrám, podvodům i pletkám s mafií.

Offside

Je rok 2005 a v Íránu se odehrává kvalifikační zápas s Bahrajnem o postup na mistrovství světa. Všichni se na fotbalový zápas těší, jenže ženy v Íránu mají zakázaný vstup na sportovní stadiony. Statečné fotbalové fanynky se tak převlečou za muže a jdou na stadion fandit.

Doporučeno
Móda z festivalu: Co oblékli Češi a Češky na Rock for People? Viděli jsme outfity ze sekáče, kapelová trika i třpytivou Zaru Móda z festivalu: Co oblékli Češi a Češky na Rock for People? Viděli jsme outfity ze sekáče, kapelová trika i třpytivou Zaru 17. června 2024 v 13:00

Režisér Jafar Panahi ve snímku popisuje příběh jedné z dívek, které se rozhodly v převleku na zápas vydat. Hrdinka filmu je ale za snahu dostat se mezi diváky zatčena. Snímek bojuje za ta nejzákladnější ženská práva v íránské společnosti.

Proč?

Československý film z roku 1987 se věnuje negativnímu dopadu fotbalového chuligánství. Snímek ukazuje, jak lidé pod sportovním fanděním podléhají agresivnímu chování a tragickým činům. Inspirací příběhu je skutečný případ, kdy skupina mladistvých vlajkonošů zdemolovala nejen vlakovou soupravu, ale ohrožovala cestou na zápas i cestující a samotnou průvodčí.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse