Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
26. června 2024 v 14:00
Čas čtení 3:24
Adéla Ježková

Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy

Máš velká prsa a nemůžeš sehnat plavky? V těchto se budeš cítit pohodlně i sexy
Zdroj: Správná podprsenka/propagační materiál
REFRESHER FASHION TIPY MÓDA
Uložit Uložené

Refresher vybírá plavky pro každou příležitost – a pro všechny hrudníky.

Pokud máš takzvaně „nestandardní“ prsa, což ve skutečném jazyce znamená „jakákoli jiná prsa než 75B“, nákupy podprsenek mohou být pěkný opruz. Zvlášť pokud máš třeba velká prsa, ale úzký pas. Výrobci na takové hrudníky zkrátka moc nemyslí. 

Ještě větší pain může být nákup plavek. I obchody, které se pyšní „inkluzivními“ velikostmi, totiž často prodávají plavky v písmenném číslování (S, M, L...). To je ženám, které potřebují například 65H, úplně k ničemu.

Špagetová ramínka, která většinou najdeme v běžných obchodech s plavkami, jsou sice fajn, někdy ale žena potřebuje prostě větší oporu. Aby mohla skákat šipky, nechat se pohltit vlnami a nemusela neustále kontrolovat, zda je všechno „na svém místě“. Nebo aby se jí po chvíli plavky nezařezávaly a letní radovánky se tak neproměnily v peklo.

Doporučeno
Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka Déčka nejsou velká prsa a málokdo má 75B. „Díky padnoucí podprsence se vám bude lépe dýchat i žít,“ radí braexpertka 11. června 2024 v 8:30

Vybraly jsme za nás top plavky pro velká prsa – a pro každou příležitost. Ať už se chceš válet na pláži v bikinách, preferuješ jednodílné, nebo potřebuješ full support při sportu. 

TIP 🍒 Pokud nakupuješ na zahraničních webech, podprsenky/plavky pro větší prsa se často nachází v kategorii „fuller bust“.

Na dovolenou s rodiči nebo třeba po práci k vodě

Roztomilé plavky by měla mít v šatníku každá. Jsou safe volbou pro rodinné dovolené nebo třeba chvíle, kdy se jedeš koupat k rodičům na chatu. Neleze z nich víc, než by mohlo, a nepohorší ani 80letou paní Novákovou, kterou bys třeba potkala na koupáku.

Doporučeno
Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? Velké poprsí a šaty na ramínka už nejsou protimluv. Odhodila jsem podprsenku a vyzkoušela pásky na prsa, jaké jsou ty nej? 4. června 2024 v 8:30

Do této kategorie vybíráme světle modré plavky s květinovou sponou na spodku i vršku, které jsou z „crinkle“ materiálu. Jsou od značky Peek & Beau a najdeš je třeba na Asosu. Vršek se prodává od velikosti 65E do 85G za 34,99 eura (v přepočtu zhruba 871 Kč) a spodek od velikosti 34 do 46 za 26,99 eura (v přepočtu zhruba 672 Kč).

plavky
Zdroj: ASOS/propagační materiál

Od stejné značky nás zaujaly ještě bikiny ve strukturovaném růžovém a bílém ginghamu s dlouhými šňůrkami připomínajícími mašle. Vršek se na stránce Asos prodává od velikosti 65E do 85G za 34,99 eura (v přepočtu zhruba 871 Kč) a spodek od velikosti 34 do 46 za 21,99 eura (v přepočtu zhruba 547 Kč).

plavky
Zdroj: ASOS/propagační materiál

Sexy může být síťovina i zářivá barva

Plavky v této kategorii si můžeš vzít třeba na exotickou dovolenou se svou partnerkou či partnerem nebo prostě když se chceš cítit sexy a sebevědomě. Nemusíš se ale bát, že bys kvůli estetice musela ubrat na kvalitě či pohodlí.

My vybíráme černou podprsenku s rafinovaným zapínáním vepředu a dvojitým síťovaným efektem od značky Pour Moi. Na webu ji najdeš pod názvem Space Double Strap Front Fastening Underwired Bikini Top – Black.

„Jsou opravdu šik, pěkný materiál, perfektní match. Protože je vršek černý, můžete jej kombinovat s dalšími výrobky,“ hodnotí plavky jedna ze spokojených zákaznic. Plavková podprsenka se prodává ve velikostech obvodu 32–38 a velikostech košíčku C–G za 1 200 Kč.

plavky
Zdroj: Pour Moi/propagační materiál

Líbí se nám také plavky modelu SCALLOP od značky Hunkemöller v hravé světle oranžové barvě, které najdeš na Zalandu. Podprsenka má kostice, a co víc, ramínka jsou snímatelná, můžeš tak vytvořit z jedněch plavek dvoje. To se podle nás za cenu 816 Kč vyplatí! 

Plavky seženeš ve velikostech od 65B do 90G. A pokud nemáš ráda oranžovou, na webu je mají ještě v krásné růžové.

plavky
Zdroj: Zalando/propagační materiál

Sportem ku zdraví

Užíváš si rychlá tempa v Podolí? Ráda skáčeš šipky? Relax je pro tebe spíš kilometr v prsou než polehávání na pláži? Pak určitě potřebuješ sportovní plavky. S trojúhelníky na špagetách by to asi moc pohodlné nebylo.

Doporučeno
Luxusní, pohodlné a kvalitní boty? Vsaďte na modely Karl Lagerfeld Luxusní, pohodlné a kvalitní boty? Vsaďte na modely Karl Lagerfeld 18. září 2024 v 12:30

Podprsenky značky Panache jsou na poli sportu ikonou. A teď třikrát hurá – protože je můžeš mít i v plavkové verzi! Nás okouzlil model Spirit Coco v barvě Rossa Red, což je taková lososově červená. Kromě toho, že jsou plavky funkční, jsou také velmi krásné.

„Vrchní díl ve stylu croptopu se čtvercovým výstřihem s kosticí nabízí bezkonkurenční pohodlí a oporu. Střih plavek je uzavřenější a vhodný například i na vodní sporty. Košíčky plavek jsou dvouvrstvé, a tak skvěle drží tvar,“ popisuje plavky e-shop Správná podprsenka, kde vršek seženeš za 1 389 Kč s matching kalhotkami za 780 Kč.

plavky
Zdroj: Správná podprsenka/propagační materiál

Pokud je pro tebe důležitá dostupnost, skvěle hodnocené sportovní plavky ve větších velikostech najdeš také v Decathlonu. Nás zaujaly bikiny s názvem 6'50, které se údajně „díky inovativnímu úpletovému materiálu optimálně přizpůsobí tvaru vašeho hrudníku“.

Vrchní díl stojí 649 Kč a obchod jej nabízí ve dvou barvách: kouřově černé a karibské zelené. Decathlon má specifické číslování, nezapomeň se tak podívat na velikostní tabulku.

plavky
Zdroj: Decathlon/propagační materiál

Jednodílné pohodlí

Pokud nejsi fanynkou bikin, vybrali jsme pro tebe i plavky jednodílné. Dnes už naštěstí jednodílné plavky nepředstavují jen babičkovské vzory nebo motto „hlavně všechno skrýt“.

Doporučeno
8 věcí, na které dát bacha při sekáčových nákupech. Jaké jsou ty nejlepší triky? 8 věcí, na které dát bacha při sekáčových nákupech. Jaké jsou ty nejlepší triky? 17. září 2024 v 7:00

Neotřelé modely jednodílných plavek najdeš na e-shopu Summersalt. Co třeba model The Marina v trendy leopardím vzoru se všitými košíčky? Vybrat si můžeš z jedenácti velikostí, a dokonce z verzí „klasický střih“ nebo „dlouhé torzo“. Stojí tři tisíce korun, ale sleduj slevové akce, mnohdy je můžeš sehnat klidně o třetinu levněji.

plavky
Zdroj: Summersalt/propagační materiál

Krásné – a hlavně funkční s náležitou podporou prsou – jsou také jednodílné plavky v modelu Swim Spirit Plunge od zmiňované značky Panache. Zvolíš je pravděpodobně, pokud máš ráda jednoduchost, pohodlí a kvalitu; to vše doplněné o roztomilé detaily.

E-shop Caresse nabízí plavky v černé barvě ve velikostech od 32E do 40F. Zaplatíš za ně 2 160 Kč.

plavky
Zdroj: Caresse/propagační materiál
Domů
Sdílet
Diskuse