Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. září 2024 v 15:03
Čas čtení 0:52
Veronika Ábelová

Duchové ožívají v jednom z nejděsivějších hororů roku. Konečně známe datum české premiéry

Duchové ožívají v jednom z nejděsivějších hororů roku. Konečně známe datum české premiéry
Zdroj: IFC Films
FILMY A SERIÁLY HORORY
Uložit Uložené

„Horor, který vás roztrhá na kusy,“ napsal o novince web Collider. Horor Duše prokletých od filmových kritiků sklízí pozitivní ohlasy. Kdy budeš moct zažít děsivou atmosféru na vlastní kůži?

Duše prokletých má našlápnuto na nejlepší horor tohoto roku. Horor pod režií Damiana McCarthyho získal na konci srpna od filmových kritiků na webu RottenTomatoes 96 procent kladných hodnocení. U diváků potom zabodoval s 79 procenty. V Česku bude mít premiéru už 19. září.

Diváky čeká děsivá atmosféra a znepokojivý příběh, který nahání mráz po zádech. Jednu z hlavních rolí ztvárnil herec Gwilym Lee, kterého můžeš znát z úspěšného Bohemian Rhapsody jako Briana Maye. Dále ve filmu hrají Carolyn Bracken nebo Tadhg Murphy. A v novém hororu rozhodně není o strach nouze, jak píší zahraniční weby. „Mučivě strašidelný film plný momentů, kdy vykřiknete strachy,“ napsal Vogue.

Doporučeno
Z ukázky na nový horor ti bude běhat mráz po zádech. Po Neviditelném se do kin vrací další legendární monstrum Z ukázky na nový horor ti bude běhat mráz po zádech. Po Neviditelném se do kin vrací další legendární monstrum 7. září 2024 v 11:47

Děsivý příběh vypráví o slepé Darcy, která se pohybuje mezi dvěma světy a dokáže mluvit s mrtvými. Po roce od brutální vraždy její sestry přijíždí na odlehlé panství, aby zjistila, co se té noci doopravdy stalo. Její sestru údajně zavraždil pacient místního ústavu pro choromyslné, kde pracuje jako lékař i manžel zavražděné, Ted.

Podezřelý z vraždy je ale za nějakou dobu nalazen mrtvý a Darcy se po roce od tragické noci objeví v Tedově domě. Pomocí svých schopností a temných artefaktů chce zjistit, co se osudné a krvavé noci stalo. S sebou si veze truhlu s řadou záhadných předmětů, a to i s tím nejnebezpečnějším.

Horor uvede Bontonfilm do českých kin už 19. září.

Doporučeno
20 nejlepších hororů roku 2024: Tyhle nové filmy musíš vidět 20 nejlepších hororů roku 2024: Tyhle nové filmy musíš vidět 8. srpna 2024 v 9:30
Domů
Sdílet
Diskuse