Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
včera 4. října 2024 v 10:00
Čas čtení 8:07
Martin Adam Pavlík

Česká herečka Leona: Kanye West si ode mě v LA vyžádal Instagram. Během večeře za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor)

Česká herečka Leona: Kanye West si ode mě v LA vyžádal Instagram. Během večeře za mnou poslal bodyguarda (Rozhovor)
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM ROZHOVOR
Uložit Uložené

Pětadvacetiletá česká herečka Leona si nedávno zahrála v hollywoodském trháku Vrána a v Los Angeles studuje u prestižní herecké koučky. Jaké má zkušenosti z „města andělů“?

Leonu si můžeš pamatovat ze seriálů Sex O'Clock, Duch, Policie Hvar nebo z filmů Stínohra a To ty nosíš smůlu, lásko. Už během střední školy začala spolupracovat s Prague Shakespeare Company, později odešla na kurzy herectví do Londýna a dnes studuje v Los Angeles u světoznámé herečky a koučky Ivany Chubbuck.

Doporučeno
Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál Pokračování Jokera naštve všechny. Muzikál s Lady Gaga je pastvou pro oči i uši, kterou si však nikdo nepřál 2. října 2024 v 10:00

Ta svou techniku ​​učila například i Brada Pitta, Jima Carreyho, Halle Berry, Gal Gadot, Evu Mendes nebo Emilii Clarke. Spolupracovala také se zpěvačkami Pink a Beyoncé. Čím Leona přesvědčila Chubbuck, aby mohla navštěvovat její hodiny, co všechno v LA zažila a jaké bylo natáčení amerického trháku The Crow, ve kterém si zahrála nejlepší kamarádku hlavní postavy?

Ambiciózní herečka také prozradila, jakého slavného herce potkala na festivalu v Cannes a přiblížila své další ambice na poli filmu. Uvidíme ji brzy v další hollywoodské produkci a ve větší roli? Pokud se ti líbí podobný obsah, přidej se do klubu Refresher+ a čti všechny články na našem webu bez omezení. Najdeš u nás rozhovory, profily osobností, zajímavosti či děsivé kriminální příběhy.

Doporučeno
Marpo: Společnost by neměla ztrácet hodnoty. Celej život jsem snílek Marpo: Společnost by neměla ztrácet hodnoty. Celej život jsem snílek 29. září 2024 v 10:00
V tomto článku se dočteš:
  • Jak probíhá její studium v ​​Americe.
  • Co se naučila v Londýně.
  • Jak drahý je život v Los Angeles.
  • Se kterými herci a herečkami by si jednou chtěla zahrát.
  • Na kterou domácí spolupráci nejraději vzpomíná.


Začněme tvým jménem. Prezentuješ se už jen jako Leona bez příjmení Skleničková. Proč? Chtěla jsi být víc záhadná?

Leona odráží mou uměleckou identitu, nejen hereckou. Cítila jsem, že konečně nastal čas na změnu. Chtěla jsem letos do všech projektů vstoupit s novou identitou. Před nedávnem jsem se vrátila z Ameriky a tam se nikdo nepozastavoval nad tím, že mám jen jedno jméno. Umělecká jména jsou tam běžnější. Používá ho mnoho malířů či hudebních interpretů.

Jako Leona jsem založila i stejnojmennou produkční společnost, přes kterou momentálně organizuji v Praze dvoudenní herecký masterclass hollywoodské herecké koučky Ivany Chubbuck, u které studuji v Los Angeles. Uskuteční se 30. listopadu a 1. prosince v Divadle Komedie.

Bude poprvé v České republice vyučovat svou techniku ​​pro herce, režiséry a scénáristy. Půjde o skutečně inspirativní událost ať už po umělecké nebo lidské stránce, protože Ivana toho opravdu hodně vybudovala. Masterclass se bude skládat z několika emocionálních cvičení a úkolů.

Doporučeno
Nejdůležitější události od zrodu Středozemě až po Pána prstenů: co se stalo před Rings of Power a kdo byl Sauronův pán Morgoth? Nejdůležitější události od zrodu Středozemě až po Pána prstenů: co se stalo před Rings of Power a kdo byl Sauronův pán Morgoth? 26. září 2024 v 15:00

Nedávno tě diváci mohli vidět na velkém plátně po boku světoznámých herců v hollywoodském trháku The Crow (v distribučním překladu Vrána). Sice šlo o menší roli, ale je to velká prestiž. Jak se ti podařilo dostat se do tak velké americké produkce?

Podařilo se mi to díky skvělé castingové režisérce Maye Kvetny. Je to Američanka žijící v Praze a má agenturu, jejímž prostřednictvím obsazuje lokální herce a herečky do menších rolí ve velkých amerických projektech. Přes ni mě oslovili na casting.

Ve Vráně jsem měla mít malou roli, ale nakonec mě vybrali do role Emmy, nejlepší kamarádky hlavní postavy, kterou hraje zpěvačka FKA Twigs. Točili jsme zejména scénu, která byla pro příběh velmi důležitá, ale do finálního sestřihu se dostal jen krátký sestřih. Velice si však vážím, že mě pozvali na premiéru do New Yorku. Bylo super se znovu setkat s lidmi z produkce as herci.

Kde jste danou scénu natáčeli?

Bylo to v Česku na jednom zámku. 

Jak se k tobě na place chovali herci Danny Huston a FKA Twigs? Setkala ses i s Billem Skarsgårdem? Protože ve filmu nejste vidět ve společné scéně.

Všichni byli super. S Billem jsme se na place setkali, ale netočili jsme spolu. Byli jsme v jiných scénách. Viděla jsem ho však už s tím temným make-upem ve filmovém kostýmu a s uměle vytvořeným tetováním. Vypadal skvěle. (úsměv)

Předpokládám, že s herci takového kalibru asi nepřicházíš do kontaktu každý den, neměla jsi před nimi příliš velký respekt?

Neměla, bylo to velmi příjemné a hlavně vzrušující. Jak jsi řekl, neděje se to každý den. Byl tam obrovský štáb a specifické to bylo i v tom, že poprvé jsem točila na kameru svoji smrt...

Doporučeno
KVÍZ: Jak dobře znáš kultovní seriál Ztraceni? KVÍZ: Jak dobře znáš kultovní seriál Ztraceni? 26. září 2024 v 7:00

Ano, objevila ses v poměrně drastické scéně, ve které tě podřezali. Vím, že to bylo jen „jako“, ale neměla jsi z toho strach? Jak náročné bylo natáčení tvé vraždy?

Přidej se do klubu REFRESHER+
Zkušební
0 Kč
7 dní zdarma
Přístup k prémiovým článkům
Nejdříve máš předplatné na 7 dní zdarma a následně od 12. 10. 2024 platíš 125 Kč jednou za 4 týdny
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu Refresher+ již od 125 Kč 0 Kč

Co se dozvíš po odemčení?

  • Kolik ji během jednoho měsíce stojí život v LA.
  • Co by měl herec*herečka mít, chce-li být úspěšný*úspěšná.
  • Se kterými hollywoodskými režiséry by chtěla v budoucnu spolupracovat.
  • Čím bylo výjimečné natáčení filmu Stínohra od Petera Bebjaka.
Dočti článek již od 125 Kč 0 Kč
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 167962 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: PPV kód na Oktagon 62 , Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA nebo Pizza v Oggi ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse