Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. září 2024 v 7:00
Čas čtení 6:22
Adriana Královičová

Nicole manažuje influencerstvo: z reality shows vycházejí stále noví, ale křivka počátečního úspěchu rychle klesá

Nicole manažuje influencerstvo: z reality shows vycházejí stále noví, ale křivka počátečního úspěchu rychle klesá
Zdroj: Marianna Tomanová/archív respondentky
ZAJÍMAVOSTI INFLUENCEŘI LOVE ISLAND
Uložit Uložené

„Každé ráno když vstanu z postele, děkuji za svou práci. O něčem takovém jsem vždycky snila,“ říká Nicole Mikuš Zahlbruckner.

Nicole Mikuš Zahlbruckner je manažerka influencerů a influencerek. Stará se o největší influencerská esa, třeba o Bianku Rumanovou, Jovinečka nebo Lulu Almaksus (llnzz). Znamená to, že řídí jejich pracovní život a nechává jim prostor pro kreativní myšlení.

Tvrdí, že není influencer*ka jako influencer*ka. Někteří dělají svou práci svědomitě a jiní naopak jen bezmyšlenkovitě přijímají spolupráce. „Dnes je populární, že lidé chodí do reality shows, aby se stali influencery. Sláva může na začátku přijít hned, ale křivka může jít rychle dolů.“

„Někdy říkám, že jsme jako takoví dostihoví koně, ale všichni máme svou práci především rádi. Miluji to, co dělám, a každé ráno jsem za to vděčná. Opravdu dobrý influencer svou práci miluje. Myslím, že je to potom vidět i na obsahu. Miluji lidi, se kterými pracuji, každý do toho dává srdce,“ říká Nicole.

Co je podle Nicole potřeba k tomu, abyste byli dobrým influencerem či influencerkou? Co všechno práce influencerky*a obnáší a co naopak nemá v popisu práce? Jak se Nicole k této práci dostala? Vše se dočteš v rozhovoru.

influenceri, bianka rumanová, jovinecko
Zdroj: Archív respondentky
Doporučeno
Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají 2. září 2024 v 10:00

Kdy se influencer*ka dostane do fáze, kdy potřebuje manažera? Souvisí s tím i počet followerů?

To záleží. Jde hlavně o to, jaká je reálná poptávka po spolupráci. Dnes už ani nejde o počet sledujících, ale o dosah. Někdo, kdo má 30 tisíc sledujících, může mít dosah někoho, kdo má 100 tisíc sledujících. Jsou třeba lidé, kteří si řeknou, že nějakému tvůrci just nedají follow. Přitom ho třeba stalkují a my je vidíme ve statistikách.

Záleží také na samotném influencerovi, jestli si troufne a může si dovolit mít vlastního manažera, který bude jednat jeho jménem. Není to samozřejmě levná záležitost.

Udržovat neustálý kontakt s klientem je náročné. Influencer*ka se v tom může ztratit a někteří klienti jsou pak nespokojení.

V jednom příspěvku na Instagramu jsi napsala, že jsi dřív dělala něco, co tě vůbec nebavilo a co tě naprosto nenaplňovalo. Jak ses dostala ke své současné práci snů?

Původně jsem byla zpěvačka, mám na kontě několik známých písniček, ale po nějaké době mě to přestalo naplňovat. Postupně jsem zjistil*a, že mě spíš baví být v pozadí toho všeho, a tedy v té manažerské pozici. Odmalička jsem snila o tom, že budu zpěvačkou, a tento sen jsem si splnila. Zažila jsem krásné chvíle na jevišti i s dobrými interprety. Ale pak jsem se chtěla vrátit k běžné práci.

Kde jsi pracovala?

Chvíli jsem žila v Praze, kde jsem pracovala v baru. Pak jsem se vrátila na rodné Slovensko a dostala jsem práci v reklamní agentuře, kde jsem se vlastně ocitla v mediálním prostředí. Vystudovala jsem masmediální komunikaci, takže mě to vždycky táhlo tímto směrem a k marketingu. Dále jsem pracovala jako provozovatelka kadeřnického salonu a pak jsem postupně přešla do korporátní sféry.

Doporučeno
Svetr, který ti vydrží na věky. 12 tipů na nejlepší svetry podzimu, které jsou udržitelné a kvalitní Svetr, který ti vydrží na věky. 12 tipů na nejlepší svetry podzimu, které jsou udržitelné a kvalitní 12. září 2024 v 7:00
influenceri, bianka rumanová, jovinečko
Zdroj: Marianna Tomanová/archív respondentky


Tvůj manžel je hudební producent, Dj Grimaso, takže jsi asi úplně ze showbyznysu nevypadla...

Když jsem pracovala v korporátu, dělala jsem manažerku zpěvačce jménem Ronie. Pak jsem otěhotněla. Měla jsem všeho dost a chtěla jsem si trochu odpočinout, i když to na mateřské dovolené moc nejde. V té době jsem přemýšlela, co bych chtěla dělat dál. Věděla jsem, že první roky se rozhodně chci věnovat dceři, byla a je mým splněným snem.

Po dvou letech na mateřské jsem si řekla, že je asi čas vrhnout se zpět do víru pracovních povinností. Částečně proto, že jsem se chtěla více stýkat s lidmi a zapojit mozek. Koneckonců, na mateřské je to pořád jen o dítěti. Jste v dětském světě a já tomu říkám, jako by vám změkl mozek (smích). Někdy je těžké říct i souvislou větu, protože ztratíte slovní zásobu, jak celý den mluvíte dětskou řečí (smích).

Všemu jsem ale nechala volný průběh. Řekla jsem si, že si mě nějaká příležitost najde.

Vím, že jsi původně děla manažerku pouze Lucii Almaksus. Jak jste se seznámily a kdy to přerostlo v pracovní vztah?

S Luckou jsem se znala už předtím. Potkaly jsme se tehdy na festivalu Hip Hop Žije. V kontaktu jsme byly i během mého těhotenství. Vlastně jsem si ji objednala na jednu akci, kterou pořádala, dávno předtím, než jsme navázaly pracovní vztah. Bavily jsme se o tom, že potřebuje pomoc, tak jsem jí řekla, že s tím mám zkušenosti. Domluvily jsme si schůzku a od té doby spolupracujeme.

Právě s ní jsem se ponořila do světa influencer marketingu. Do té doby jsem se pohybovala pouze na hudební scéně.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Přidej se do klubu REFRESHER+

Co se naučíte po odemčení?

  • Co obnáší práce influcencer manažerky.
  • Jak získala své klienty a klientky.
  • Do jaké míry spolu mají důvěrný vztah.
  • Jak vypadá její každodenní agenda.
  • Jaký má Nicole názor na influencery v dnešních reality show.
  • Co podle ní dělá dobrého influencera či influencerku.
Dočíst článek
Máš již předplatné?
Přihlásit se
Dočíst článek
Poslat sms
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 166989 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Odemknutí přes SMS
Tenhle článek
Poslat sms Jak to funguje?
Všechny články za měsíc
🤩 Pouze 36 Kč navíc
POSLAT SMS Jak to funguje?
Po odemčení získáš
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Např.: PPV kód na Oktagon 61 , Pizza v Oggi ZDARMA nebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobrazit všechny (9)
Domů
Sdílet
Diskuse