Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. září 2024 v 10:00
Čas čtení 2:46
Ella Petrová

Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají

Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají
Zdroj: Warner Bros./propagační materiál
FILMY A SERIÁLY FILM FILMY 2024 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Přinášíme ti seznam filmů, na které můžeš do konce roku vyrazit do kina. A hlavně by měly opravdu stát za to.

Beetlejuice Beetlejuice

Po nečekané rodinné tragédii se tři generace rodiny Deetzových vrací domů do Winter River. Život Lydie, stále pronásledované Beetlejuicem, se obrátí vzhůru nohama, když její vzpurná dospívající dcera Astrid objeví tajemný model města v podkroví a náhodně se otevře portál do posmrtného života. Vzhledem k potížím v obou říších je jen otázkou času, kdy někdo třikrát vysloví jméno Beetlejuice a zlomyslný démon se vrátí, aby rozpoutal svůj vlastní druh chaosu.

V kinech od: 5. září
Délka: 104 minut
Režie: Tim Burton
Hrají: Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, Monica Bellucci, Justin Theroux

Joker: Folie à Deux

Pokračování vychází u příležitosti pátého výročí prvního filmu o Jokerovi. Pokračování odhalí další kouty pomatené mysli hlavního hrdiny. Neúspěšný komik Arthur Fleck se v nemocnici v Arkhamu setkává s láskou svého života Harley Quinn. Po propuštění se dvojice pustí do romantického neštěstí odsouzeného k záhubě.

V kinech od: 3.10.
Délka: 138 minut
Režie: Todd Phillips
Hrají: Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetz, Brendan Gleeson

Megalopolis

Jedná se o římský hrdinský epos zasazený do imaginární budoucí Ameriky. Město Nový Řím musí projít proměnami, to však představuje konflikt mezi Caesarem Caitilinou, geniálním architektem, který se snaží o přechod k idealistické budoucnosti, a chamtivým starostou Franklynem Cicerem, který upřednostňuje osobní zájmy. Mezi nimi se zmítá Julia Cicero, dcera Cicera a milenka Caesara. Scénář se během 40 let prý přepisoval asi 300krát.

V kinech od: 17.10.
Délka: 133 minut
Režie: Francis Ford Coppola
Hrají: Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Jon Voight, Dustin Hoffman

Venom: Poslední tanec

Tom Hardy se vrací jako Venom, jedna z největších a nejkomplexnějších postav Marvelu, pro poslední film trilogie. Eddie a Venom jsou na útěku. Pronásledováni oběma jejich světy a s uzavřením sítě je duo donuceno ke zničujícímu rozhodnutí.

V kinech: 24.10.
Režie: Kelly Marcel
Hrají: Tom Hardy, Juno Temple, Chiwetel Ejiofor, Rhys Ifans

Gladiátor II

V pokračování úspěšného filmu režiséra Ridleyho Scotta se střetne nová generace válečníků v divokém Římě. A má to být prý pořádně drsné. Příběh se bude točit kolem Luciuse, syna Lucilly, která byla velkou láskou zesnulého Maxima. Maximův šílený příběh na Lucia silně zapůsobil.
 
První díl natočený téměř před čtvrt stoletím v hlavní roli s Russellem Crowem zaznamenal velký úspěch. Získal pět Oscarů.

V kinech: 14.11.
Režie: Ridley Scott
Hrají: Paul Mescal, Pedro Pascal, Denzel Washington, Connie Nielsen

Odvážná Vaiana 2

Konec listopadu přinese pokračování známého animáků od studia Disney. Ve dvojce se hlavní hrdinka Vaiana vydává s Mauim, kterého v originále namluvil The Rock, na své dosud největší dobrodružství. Na nebezpečných vodách ji čeká řada nástrah, je však odhodlána znovu prokázat svou odvahu a vyslyšet volání svých předků.

V kinech: 27.11.
Režie: David G. Derrick Jr.
Hrají: Auli'i Cravalho, Dwayne Johnson, Alan Tudyk

Čarodějka

Jedná se o adaptaci slavného muzikálu z Brodwaye, která bude mít dva díly. Čarodějka je prequelem Čaroděje ze země Oz. Zaměřuje se na přátelství mezi Glindou, Dobrou čarodějkou ze Severu, a Elphabou, Zlou čarodějkou ze Západu. Jejich idolem je pohledný spolužák Fiyero.

V kinech: 5.12.
Režie: Jon M. Chu
Hrají: Ariana Grande, Cynthia Erivo, Jeff Goldblum, Jonathan Bailey

Pán prstenů: Válka Rohirů

Jedná se o celovečerní anime film. Nevyřčený příběh Helmova žlebu, stovky let před osudnou válkou o jeden prsten, vyprávějící o životě a krví zalitých dobách jeho zakladatele Helma Kladiva, legendárního krále Rohanu.

V kinech: 12.12.
Délka: 150 minut
Režie: Kendži Kamijama
Hrají: Brian Cox, Miranda Otto, Shaun Dooley, Luke Pasqualino, Lorraine Ashbourne

Mufasa: Lví král

Pokud patříš mezi milovníky či milovnice Lvího krále, tato nová disneyovka by tě neměla minout. Ve snímku uvidíme příběh mladého Mufasy včetně toho, jak se vyvíjel jeho vztah s jeho bratrem Takou. Jak možná víš, právě z něj se později stane jeho úhlavní protivník Scar. Příběh bude z velké části vyprávěn prostřednictvím flashbacků.

V kinech: 19.12.
Režie: Jeff Nathanson
Hrají: Aaron Pierre, Kelvin Harrison Jr., John Kani, Seth Rogen, Billy Eichner, Beyoncé, Mads Mikkelsen

A Complete Unknown

Film sleduje překvapivý vzestup Boba Dylana z prostého folkového zpěváka na jednoho z nejpopulárnějších umělců na světě. Film se zaměřuje na Dylana, když mu bylo 19 let a teprve začínal, a poté vyvrcholí jeho slavným vystoupením během Newport Folk Festivalu v roce 1965. Šlo o jeden z nejvíce transformačních momentů v hudbě 20. století.

Datum: 25.12. (USA), přesné datum české premiéry ještě neznáme
Režie: James Mangold
Hrají: Timothée Chalamet, Elle Fanning, Edward Norton, Monica Barbaro
Domů
Sdílet
Diskuse