Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2015 13:15
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Mercedes-Maybach Pullman: Dvanáctiválec, 530 koní, 6,5 metru a maximální luxus!

TECH
Uložit Uložené

Vrchol v nabídce automobilky Mercedes-Benz a "podznačky" Maybach už není tajemstvím.

Po včerejší premiéře vlajkové lodi od Škody a následného teaseru na novou brutalitku od Mercedesu, nám německá automobilka posílá i další neméně zajímavý materiál, tentokrát k další ženevské premiéře, konkrétně své nové vlajkové lodi. Novodobý Maybach, teda aby to bylo jasné, nový Mercedes-Maybach, svět poznal jako "nataženou" třídu s ještě luxusnějším pojetím už minulý rok. Už od počátku nejnovější generace S přitom nebylo žádným tajemstvím, že dřív, nebo později přijde na trh i extra dlouhé zhotovení pod zaužívaným názvem Pullman. Ta doba krátce před švýcarským autosalonem, na který byl tento dlouhán ohlášen, právě nastala a hned v úvodu si můžeme všimnout pravděpodobně nejdůležitější změny. Ta nastává v samotné hierarchii. Doteď zhotovení Pullman vycházelo z "klasické" třídy S a ne Maybachu. Nejnovější a zřejmě poslední počin týkající se S limuzíny je ovšem odvozen od Maybachu, takže od limuzíny Mercedes-Maybach S.

Poslední jmenovaný exemplář po novém narostl do délky až 6499 milimetrů (+1053 mm), zároveň se pochopitelně natáhl i rozvor, a to konkrétně na 4418 mm. Základem Pullmanu je dvanáctiválcová verze S 600, tedy 6 litrů s dvojicí turbodmychadel a výsledným výkonem 390 kW / 530 koní a 830 N.m. Samozřejmě, největší změny se odehrály za B sloupkem, kde se vměstnalo ještě jedno okno, zároveň i C sloupek narostl do délky, zejména pokud mluvíme o posledním okně v řadě. Vozidlo narostlo následně i do výšky, a to přibližně o 10 centimetrů. Tím jsme všechny podstatné exteriérové změny vyčerpali, jako celek nám je novinka už více méně známa, celou tu noblesu a prestiž podtrhuje početné chromování, zejména to okolo oken. Přední mřížka chladiče se opět od zbylých modelů vizuálně odlišuje zdvojeným žebrováním, stejně vzadu najdeme dvojici rozdělených koncovek výfuků. Třešničkou na dortu jsou samotné disky, které sice veřejnost přijala poměrně rozporuplně, AMG exempláře by se ovšem k danému vozidlu jednoduše nehodily.

Mercedes-Maybach Pullman: Dvanáctiválec, 530 koní, 6,5 metru a maximální luxus!
Mercedes-Maybach Pullman: Dvanáctiválec, 530 koní, 6,5 metru a maximální luxus!

Pullman byl odjakživa o zadní posádce a není tomu jinak ani teď. Rozložení 2+2+2 proto zůstalo zachované, stejně  i tentokrát je možnost dvojici protisměrných sedadel vynechat, respektive "složit". Prioritní je totiž dvojice zvláštních a ve velké škále elektricky polohovatelných křesel v poslední řadě, které rozděluje robustní středový tunel ukrývající, kromě jiného, chladicí box, prostor schovávající ručně vyráběné stříbrné poháry od Robbe & Berking nebo výsuvné stolečky a "prostěradla". Posádce nechybí ani vícero polštářů, pohodlí během cestování zpříjemňuje luxusní a uklidňující osvětlení a možností změny intenzity a odstínu nebo vícero parfémů spolupracujících s klimatizací. Hudební systém má na svědomí samozřejmě značka Burmester, nabízející High-End zvuk s trojrozměrným zvukovým efektem. Standardem jsou dále vyhřívané loketní opěrky, masážní funkce sedadel, analogové hodiny od renomované značky IWC nebo panoramatická střecha. Všude, kam se podíváte, najdete prvotřídní zpracování, mimořádní kvalitní dřevěné dekory, precizně prošívanou kůži a nespočetné množství elektroniky nebo funkcí multimediálního systému. A v tomto duchu bychom mohli pokračovat podstatně dále.

Závěrem pár informací. Němci to všechno pěkně načasovali, jelikož v rámci autosalónu v Ženevě kompetentní s novým Pullman oslaví 50. výročí od proslavené limuzíny Mercedes 600 Pullman. Cena verze Pullman bude minimálně 14-30 milionů korun, pokud by náhodou byl zájem o pancéřovanou verzi, okamžitě se bavíme o cenovce přesahující 30 milionů korun.

Mercedes-Maybach Pullman: Dvanáctiválec, 530 koní, 6,5 metru a maximální luxus!
Mercedes-Maybach Pullman: Dvanáctiválec, 530 koní, 6,5 metru a maximální luxus!
Domů
Sdílet
Diskuse