Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2015 19:26
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Příběh Harryho Pottera bude pokračovat 8. částí!

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Divadelní hra Harry Potter and Cursed Child bude sequelem k Relikviím smrti a zachytí příběh Harryho ve středních letech a jeho syna Albuse.

To je ale překvapení, co? J.K. Rowlingová byla v posledních měsících více než činná, a to zejména na twitteru, kde sem tam vyvracela různé teorie a také odhalila zajímavé tajemství ze světa Harryho Pottera. Zatímco se ve Warner Bros. chystá nová trilogie s názvem Fantastic Beasts and Where to Find Them, Rowlingová pracuje/pracovala na příběhu pro pokračování příběhu o Harrym Potterovi. Trilogii o čaroději Newt Scamanderovi započne její první část už za rok, momentálně se pilně natáčí ve studiích v Londýně. Newt (Eddie Redmayne) studoval v Bradavicích a později pracoval na Ministerstvu kouzel. Kniha vyšla jako doprovodné dílo k hlavní sérii v roce 2001. Spin-off se bude odehrávat 70 let před událostmi z původní ságy. Scénář píše Rownlingová (která si asi jen tak nezprzní v současnosti nejpopulárnější knižní dílo 21. století kvůli penězům) a natáčet bude ostřílený David Yates, režisér posledních 4 filmů kouzelnické ságy.

Nepůjde však o knihu, ale divadelní hru, která se bude hrát v Londýně, a to příští léto. Pokud máte zájem o lístky, klikejte pro bližší informace sem. Vás ale bude asi nejspíš zajímat, o čem dvoudílná hra bude. Příběh napsala Rowlingová, autorka všech 7 knih, a bude se točit kolem Harryho ve středních letech a jeho nejmladším synovi, Albusovi. Harry je extrémně zatížen prací na ministerstvu (jako bystrozor), zatímco musí myslet i na své tři děti a oddanou manželku Hermionu... dělám si legraci, samozřejmě žije s Ginny. Harryho minulost ne a ne zůstat za jeho zády, vždy mu připomíná to, kým byl a kým je, no a přitom se z neočekávaných míst dostává na světlo i zlo. Jeho děti to nemají nejlehčí, obzvláště Albus cítí břemeno svého příjmení nejvíce.

Příběh Harryho Pottera bude pokračovat 8. částí!

Osobně bych byl raději za knihu, asi jako každý z nás, ale toho se možná už nikdy nedočkáme, i když by šlo o gigantickou, celosvětovou událost podobnou VII. Epizodě Star Wars. Jsem zvědavý, jak bude hra hodnocena a co vlastně odkryje, zároveň je mi však jasné, že ji nikdy neuvidím a akorát si o ní budu někde číst. Rowlingová tvrdí, že by se do toho nepustila, nebýt přesvědčivé a skutečně vhodné vize, jak vyprávět další příběh z tohoto světa a prostředí právě na divadelních prknech. Práce jí zatím jde od ruky a pevně věří, že budou fanoušci uspokojeni. Zatím se neví, zda se vrátí i původní herci, ale minimálně Radcliffe by na to měl, protože má s divadlem z hlavní trojice asi největší zkušenosti. Víme ale, že hra bude potřebovat něco přes 30 herců. Zde si můžete prohlédnout i první plakát. O dalších informacích vás samozřejmě budeme informovat. Jaké z toho máte zatím dojmy?

Domů
Sdílet
Diskuse