Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. prosince 2015 12:38
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Nejpoutavější, graficky promakané a zábavné hry, které budeme hrát v roce 2016

TECH
Uložit Uložené

Druhá desítka nejočekávanějších her příštího roku obohacená o úžasné indie tituly, hry od Telltale Games a mnohé další.

Tak jsem to přece jen stihli ještě ve starém roce. První část s 10 nejočekávanějšími hrami příštího roku jsme vám přinesli přesně před dvěma týdny. Hodně z vás ji podle komentářů ale vlastně ani nečetlo, jen seběhlo očima po výběru her. Kdybyste to totiž četli, zjistili byste, že jsme na další očekávané tituly nezapomněli a jednoduše se do seznamu nevešly. Pokud bychom na jejich úkor vynechali jiné hry, nadávali by zase ostatní. Po tomto článku už ale vaše duše budou, doufáme, spaseny a zbaveny nenávisti.

1. Kingdom Come: Deliverance - léto 2016 (PC, PS4, Xbox One)
Nepravděpodobné se zřejmě stane skutečností. Dan Vávra (ano, ten) přinese na počítače i konzole novou hru. Opět se v ní podíváme do minulosti, tentokrát ale zajdeme o něco dál. Děj je zasazen do středověku, přičemž dostaneme hru v obrovském otevřeném světě s propracovaným stylem soubojů a questů. Měli bychom se dočkat spojení více aspektů z úspěšných her jako Witcher, Skyrim atd., Takže už zbývá jen čekat, zda se sliby nakonec i vyplní, ačkoliv u jména Daniel Vávra nemám žádné pochybnosti. V první ze tří aktů (kapitol) se dočkáme 30 hodin zábavy, plnění questů, zkoumání země ať už na koni, nebo pěšky. Ve hře se přesunete do posledních let středověku během velké revoluce. Budete zachraňovat uneseného krále a snažit se zastavit krvavý konflikt.


Příběh bude absolutně nelineární a budete rozhodovat téměř o všem, samozřejmě i formou rozhovorů (asi něco na způsob Mass Effectu). Čeká nás široká škála bojů, ať už to bude 1vs1 či proti více protivníkům nebo to budou velké bitvy na loukách, u kterých už budete muset mít i trochu štěstí. Dobývání hradů a spousta jiných možností v gameplayi vám zaručí nikdy nekončící hratelnost a stereotyp asi také nebudete muset řešit. Chybět nebudou zvířata či systém kriminality. Scénář tvoří 2 500 stran a měli bychom se dočkat něco přes 70 questů. Je to plnohodnotné RPG ovšem nečekejte žádné prvky fantasy. Více se o hře můžete dozvědět z našeho preview, i když už asi bude neaktuální. Beta by měla dorazit na jaře.


2. Mirror’s Edge Catalyst - 24. máj (PC, PS4, Xbox One)

Nejde o pokračování, spíše reboot úspěšné hry od DICE z roku 2009. Vylepší se všechny prvky hratelnosti, něco se přidá, něco ubude, ale stylově půjde o stejnou hru. Stále to bude o parkouru, příběhu a napětí, přičemž se vrátí i hlavní hrdinka Faith. Ta bude mít k dispozici jen své tělo (nemyslete na prasečinky, hulváti), jelikož zbraně do rukou nechytí. Catalyst bylo původně plánováno na únor, vývojáři ale potřebovali více času a tak vyjde až v květnu. Nemusíte se bát, že budete ve hře vkuse umírat. Budovy a objekty, na které se bude dát lézt, budou viditelně označeny.

3. Dark Souls 3 - 12. duben (PC, PS4, Xbox One)
Očekávané pokračování krvavé mlátičky pro náročnější přišlo celkem znenadání. Jen pár měsíců po vydání skvělého Bloodbornu se studio FromSoftware chlubilo trailerem pro třetí část Dark Souls, která by zároveň ale mohla být i poslední. Vývojáři se totiž už nechali slyšet, že by rádi zkusili nějaký jiný žánr. Dá se ale předpokládat, že minimálně druhého Bloodbornu se dočkáme. Co se týče Dark Souls 3, pokud jste hráli předchozí díly, víte, do čeho jdete. Pokud vás až frustrující obtížnost při Bloodborne bavila, můžete se připravit na ještě horší chvíle s Dark Souls. Těšit se můžeme hlavně na gigantické bossy, ze kterých mám nervy už jen z gameplayů.

4. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands - 2016 (PC, PS4, Xbox One)

Od oznámení hry na E3 jsme bohužel příliš materiálu ze hry nedostali. Zahrajeme si za jednoho ze 4 členů US Elite Special Ops, kteří byli vysláni na misi zničit drogový kartel v Bolívii (ano, jen oni čtyři, pořád je to jen hra). Budeme moci hrát sólo nebo v kooperaci s třemi dalšími přáteli. Svět bude obrovský a hratelnost nelineární. Z gameplayů můžeme usoudit, že půjde o syrovou akci s malými RPG prvky. Vývojáři si zajeli i na výlet do Bolívie, aby bylo jejich herní prostředí co nejautentičtější. Mluví se také o tom, že okolní svět bude reagovat na naše činy, a tudíž by se trochu měl během hraní přetvářet. Fanoušci akce nemají o čem přemýšlet, po shlédnutí videa do toho asi půjdou všichni.

5. Gears of War 4 - 4. čtvrtletí 2016 (Xbox One)
Zapomeňte na Marcuse Fenixe a jeho bratry ve zbrani. Poslední Carmine žije, lidstvo je zachráněno, ale zdá se, že je na scéně zcela nový protivník. Z prvního gameplaye můžeme očekávat krásnou grafiku, stylový level design, odporné nepřátele a jak to už tomu u Gears bývá, silné a epické momenty, kvalitní příběh a určitě i emoce, jaké nám tato série již poskytla. Hru ale nevyvíjí Epic Games a v jejím čele již nestojí Cliff Bleszinski, takže se můžeme i značně obávat, že už to nebude to pravé ořechové. Lancery ale nikdy z módy nevyjdou. To si uvědomují i ​​vývojáři z nového studia Coallision, kteří si budou zakládat na temnějším příběhu. Bude to více hororové a údajně osobnější (neboť Fénixova trilogie vůbec nehrála na city, že...). V každém případě, dostaneme nové postavy, prostředí a příběh a dokud se neukáže, že to bude zklamání, bereme nové Gears všemi deseti.

6. Scalebound - podzim/zima 2016
Fantasy RPG, které se bojovým systémem inspirovalo pravděpodobně u Devil May Cry vypadá originálně a zábavně. Hrát budeme za blonďáka se zajímavým koníčkem - rád zabíjí draky a všechny možné druhy příšer. Podmínkou je, že musí vypadat masivně, zabíjet lidi na počkání a musí být smrtelně nebezpeční. Nebude v tom ale sám, pomáhat mu bude jeho věrný drak a také přátelé, kteří mohou do hry vstoupit přes co-op, který bude k dispozici. Čeká nás volný pohyb po otevřeném světě (zdá se, že lineární příbehovky už dělá stále méně studií), ale i úkoly v dungeonech. Náš drak bude mít vlastní AI, částečně ho ale budeme moci ovládat, stejně jako výběr progresu jeho daných schopností.

7. The Last Guardian - 2016

Tak vyjde to tedy konečně? Po E3 jsme neviděli žádné záběry ze hry, ani obrázky. Šéf vývoje nás ale ujistil, že vše probíhá podle plánu a jelikož je hra založená na příběhu, nechtějí hráčům odhalit příliš mnoho informací. Nakonec, kdoví, kdy vlastně The Last Guardian vyjde. Možná Sony stihne ještě jednu E3 a jak je známe, pravděpodobně se tak i stane. Hra byla plánována ještě na PS3, ale hardware jim prý neumožňoval využít potenciál hry naplno, a tak se čekalo na PS4. Hra sama o sobě vypadá až poeticky nádherně. Oplývá neuvěřitelným množstvím detailů a já se už nemohu dočkat na prohlubování vztahu dvou hlavních postav.


8. Mafia 3 - 2016 (PC, PS4, Xbox One)

Co k tomu říct, všichni jsme zklamaní. Někdo více, někdo méně, v zásadě ale třetí díl nemůže v očekáváních klesnout níže, a tak nás už může jen pozitivně překvapit. Pokud by se to jmenovalo Godfather 3, náramně by se nám to líbilo. Stále však může jít o zábavnou third person akci plnou vedlejších questů, chytlavé hratelnosti, no a prostředí a atmosféra 60. let se zatím prezentují na velmi vysokém levelu. Pokud se podaří i příběhová složka, nakonec může Mafia sbírat v recenzích vysoká hodnocení, nebudeme však předbíhat. Vývojáři z Hangar 13 mají ještě dostatek času na doladění všech detailů. Nedávno vyšel i 12minutový gameplay a s naším textovým komentářem si ho můžete prohlédnout zde.


9. Far Cry Primal - 23. únor (PC, PS4, Xbox One)
Další značka, kterou máme v redakci rádi. Poslední díly Far Cry nás baví a nevypadá to tak, že by to s novým dílem mělo skončit, i když je pravda, že by se to Far Cry vůbec nemuselo jmenovat. Vývojáři se ale ani tentokrát neobtěžovali inovovat základní mechanické prvky. Všechno je při starém, akorát převlečené do nového kabátku (kdepak jsme to už jen psali... jasné, Far Cry 4). Vypadá to ale graficky dobře, hrát se to bude samo a některé nové aspekty hraní, jako například krocení divokých zvířat a jejich následné použití na boj s nepřáteli trochu oddálí stereotyp. Navíc se dočkáme atraktivního prostředí vytvořeného podle slovenských Karpat, mamutů a šavlozubých tygrů a mnoha dalších lákavých věcí.


10. Mass Effect: Andromeda - 2016 (PC, PS4, Xbox One)

Hra sice vychází ve čtvrtém čtvrtletí příštího roku (pokud se nepřeloží), ale stále jsme přímo z ní neviděli ani ťuk. Pokud se tak nestane někdy na jaře, je docela možné, že si to BioWare nechá až na E3. V tom případě by ale bylo vhodné, aby ukázali záběry přímo z hraní, ne jako při oznámení ME 3. Pár informací o hře už i uniklo, dokud ale nejsou potvrzeny, raději je šířit nebudeme. Je však jisté, že se dočkáme nových mimozemských ras a vlastně i celé galaxie. Stále není vůbec jasné, do jakého období je příběh zasazen ani za koho to vlastně máme hrát (s Shepardem se musíme rozloučit). Dočkáme se ale předělaného Maka (to autíčko na průzkumy), údajně i ovladatelné vesmírné lodi, no a já se už nemůžu dočkat dialogů, cutscene a úžasného pocitu ze zkoumání vesmíru. Asi si znovu nainstaluji dvojku.


Bonus: The Legend of Zelda - 2016 (Wii U)

Zpočátku se hráči báli, že půjde o titul určený na novou konzoli označenou jako Nintendo NX, nakonec však vývojáři fanoušky ubezpečili, že se jí dočkají ještě na Wii U a bude to prý úžasný zážitek. Na další informace jsou však skoupí. Víme však, že to bude velký svět s možností navštěvovat dungeony a cestovat buď pěšky, nebo na Linkově koni, Epone.

Kromě výše zmíněných vyjde řada jiných titulů, které potěší své široké fanouškovské základny, naneštěstí se však do seznamu nevešly. Řeč je o Battleborn 3, Street Fighter V, Lawbreakers, Dead Island 2, Crackdown 3, Star Citizen, Hitman či For Honor. Vyjde i hromada indie či jednoduše menších titulů, jako například Firewatch, No Man's Sky, Plants vs Zombies vs Garden Warfare, Unravel či nové epizody pro hry od Telltale. Rok 2016 je tedy před námi a vy už víte, jaké nejočekávanější hry v něm budeme mít k dispozici. Které hry vám v seznamu chyběly a které vás naopak vůbec neoslovily? Chtěli byste k některé z nich i preview? Diskuse je vaše.

Domů
Sdílet
Diskuse