Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2017 18:10
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Místa na YouTube, která ti zajistí intelektuální potravu. Následujících 5 kanálů chceš mít mezi odběry

ZAJÍMAVOSTI YOUTUBE
Uložit Uložené

Pětka YouTube kanálů plných zajímavých informací.

Na YouTube je možné najít mnoho, přímo tuny neskutečného odpadu. Mezi těmi lepšími kanály se však vyskytují ty, jejichž cílem je ti přinést zajímavé informace. Takové kanály se rozhodně vyplatí sledovat, vždy se dozvíš něco nového a vše je podáno mnohem interaktivněji než jen skrze strohé fráze. Pokud bys tedy hledal něco, co ti osvěží tvůj seznam odebíraných kanálů, rozhodne zvaž, zda do něj nepřidáš i následující jména.

Vsauce

Vsauce je trojice kanálů, které rozhodně stojí za zmínku i pozornost. Tvoří ji tým pěti lidí, z toho tři moderátoři - ke každému kanál je přiřazen pochopitelně jeden. Kanál Vsauce dopodrobna rozebírá problematiku vytyčenou v otázkách od diváků, které tě jistě už někdy napadly, ale jednoduše jsi nevěděl, jak se zeptat na odpověď. Dále zajímavé problémy z reálného světa či množství logických postřehů z aktuálního dění. Z jejich (obvykle) dvacetiminutovek se ti rozhodně zavaří mozek! Vsauce2 je o něco více odlehčující a je plný mind blow, překvapujících věcí či what the eff momentů. Vsauce3 tě zas dokonale zmate složitým způsobem na jednoduché otázky o světě kolem nás. Odběr je přesně to, co právě potřebuješ zaškrtnout.

Kurzgesagt – In a Nutshell 

Kurzgesagt – In a Nutshell je kanál, na který náhodou narazíš a z nudy si zhlédneš jedno video. Za ním však následuje dalších šest. Autoři za projektem s lehce zapamatovatelným názvem Kurzgesagt totiž rozhodně vědí, co dělají. Nesmírně zajímavé nápady na videa jsou totiž mistrovsky zpracované - doprovázejí je rafinované a vtipné informace či poutavý a zábavný komentář a z celého videa si odneseš mnohem víc než jen nové vědomosti.

Wendover Productions

YouTube kanál Wendover Productions se vydal úplně jinou trasou, než jeho dva, už zmínění kolegové. Na rozdíl od pokusů jednoduše vysvětlit ta nejsložitější tajemství vesmíru, kvantové mechaniky či jiných zapeklitých tajemství, člověk za tímto projektem objasňuje běžné banality, se kterými se denně setkáváme. Proč jsou některé vlaky tak příšerné, proč stojí letenky tak moc, proč jsou školy v USA tak drahé nebo, ze všeho nejdůležitější, jak má být otočen toaletní papír na příslušném držáku vedle toalety. Jednoduše inteligentně pojatá odlehčující témata doplněná zábavným komentářem.

The Game Theorists

The Game Theorists je velmi netradiční kanál, který si však získá každého, kdo má alespoň nějaký vztah ke hrám. Tým, který za ním stojí se totiž věnuje všemu, co na první pohled ve hře neuvidíš. V nejasných příbězích velkých, ale i indie her hledá easter eggy či tajemství, které by jim daly poslední kousek skládačky. Vše je s vynikajícím vizuálem a ještě zábavnějším komentářem a svou hru si bez pochyb najdeš i ty. Kvalitu potvrzuje i jejich série na YouTube Red, která se setkala s velkým úspěchem (zejména na torrentových webech).

Top Lists

Ano, do našeho seznamu patří i kanál, jehož drtivá většina obsahu jsou videa, top deset (nebo někdy pět) věcí. Mnoho lidí podobná videa nemusí, odsoudil je dokonce i PewDiePie, vždy však šlo o videa přiživující se na tragédiích či hloupostech plné zbytečných nebo žádných informací. Nejběžnější hesla, nejhorší rozhodnutí, která ovlivnila směřování světa či množství jiných seznamů. Očekávat můžeš množství zajímavostí, které budeš moci kdykoliv vyzdvihnout a překvapujícím faktem udivit své okolí.

Doporučil bys nějaké hodnotné kanály i ty?

Domů
Sdílet
Diskuse