Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2017 18:20
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák Ondřej Jarůšek

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?

TECH
Uložit Uložené

Čeká nás nezapomenutelný rok plný úžasných herních dobrodružství.

Následující dva roky budou pro herní scénu klíčové. Zatímco Sony doslova drtí konkurenci snad na všech frontách, Microsoft tak trochu tápe, hlavně co se exkluzivit týká. Nintendo s konzolí Switch tuzemské hráče příliš neuchvátilo, nikdo si však netroufá předpovědět, jak se mu povede v prodejích a kolik kvalitních her přistane na pultech obchodů při launchi a dalších měsících. A zatímco se konzole perou o lepší herní obsah, vyhrává zákazník, a tedy hráč. Majitelé konzole Sony si v posledních měsících mnou ruce čím dál, tím víc. Sony pro nás totiž chystá nesmírné množství velkolepých exkluzivit, přičemž už máme potvrzeno, že mnohé z nich ani nebyly ohlášeny. Nechtějí už více zklamat hráče s nekonečnými odklady. Když si budou jisti, že projekt je připraven na finalizaci, respektive plnohodnotné představení veřejnosti, ukážou ho. A i když stále nevíme, zda v roce 2017 vyjde God of War či Days Gone, i tak má Sony neuvěřitelně nabitý lineup, při kterém se ještě jejich zisky zvýší.
 
Zbývá jen doufat, že Microsoft se konečně probudí, na E3 zazáří se Scorpio a nabitým programem a také, že už proboha nic nezruší. Možná jste totiž zachytili zprávy o tom, že Scalebound je definitivně zrušeno a PlatinumGames se tak budou muset ohlédnout po něčem jiném. Shrnuto a podtrženo, čekají nás nesmírně nabité měsíce plné kvalitních her, které budou psát historii. V dnešním článku se zaměříme výhradně na rok 2017 a jen potvrzená data, respektive potvrzený release na tento rok. I tak toho bude požehnaně.

1. Gravity Rush 2 - 18. ledna (PS4)

První díl si nás podmanil svou výtvarnou stránkou a také originálními herními mechanikami, které ve hrách běžně nevídáme, nelze se proto divit, že chystané pokračování jsme zahrnuli i do našeho seznamu. Sličná protagonistka Kat se vrací zpátky na naše obrazovky a spolu s ní i její schopnost manipulovat s gravitací, což jí umožňuje unikátní způsoby pohybu či útoků a může se tak dostat i na místa, kam běžní smrtelník nedokáže. Jedním z cílů autorů bylo, aby naše hrdinka a její okolí působily o poznání živějším dojmem, avšak zároveň ne na úkor charakteristické, líbivé stylistiky hry. Hra bude větší, barevnější a věříme, že posune i celkovou kvalitu předchozího dílu o úroveň výše. 


2. 
Resident Evil 7: Biohazard - 24. ledna (PS4, Xbox One, PC)

Sedmé pokračování kultovní hororové série Resident Evil ustupuje od konceptu několika předešlých, spíše akčněji pojatých dílů, a namísto toho klade důraz na mrazivou, nervy drásající atmosféru. Element strachu a napětí navíc umocňuje také pohled z první osoby, který sice není pro značku jako takovou úplnou novinkou (vzpomeňme například starší Resident Evil Survivor), nicméně v rámci hlavních dílů se bude jednat o premiéru a jednu z nejvýraznějších změn. Ačkoliv budeme mít přístup k různým zbraním od pistole přes brokovnici až po plamenomet, autoři předesílají, že nemáme očekávat žádnou velkou akci, většinu hry tedy zřejmě strávíme plížením, řešením hádanek a tichým průzkumem okolního prostředí. Děj se odehrává na americkém venkově, přičemž hráč se ujme role muže jménem Ethan Winters, kterého pátrání po své zmizelé ženě zavede až k odlehlému plantážnímu sídlu, jehož obyvatelé řekněme nejsou zrovna těmi nejvlídnějšími hostiteli. A tak začíná boj náš o přežití. Nemůžeme opomenout, že verze pro PlayStation 4 umožňuje hru od začátku až do konce projít ve VR za použití headsetu od Sony, což by mělo prověřit odvahu i těch nejotrlejších jedinců.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Resident Evil VII/Capcom

3. Nioh - 8. února (PS4) 

I zarputilí sebemrskači si letos přijdou na své. Japonské studio Team Ninja, které můžeme znát například díky sériím Dead or Alive nebo Ninja Gaiden, svým nejnovějším herním počinem s názvem Nioh totiž cílí zejména na milovníky akčních RPG, která hráči zadarmo zhola nic nedarují. Titul je dějově zasazený do Japonska v době raného 17. století, kdy u břehů země vycházejícího slunce jakožto vůbec první Angličan přistál mořeplavec William Adams, který se později rovněž stal také prvním (a dodnes stále jedním z mála) samurajů ze západu. Právě na této historické osobnosti je založena i plavovlasá postava hlavního protagonisty hry, na kterého zde čekají nejen nepřátelé v podobě lidských bojovníků, ale kromě toho taky nadpřirozená stvoření zvaná yokai. A vězte, že umírat při střetech s nimi budeme opravdu často. Středobodem hry tak bude bezpochyby právě propracovaný soubojový systém, který jsme si dokonce již dříve mohli osahat během otevřených alpha a beta testů. Ty nás navíc naplnily veskrze samými pozitivními dojmy a věříme, že výsledek bude rozhodně stát za to. Pokud se tedy na Nioh těšíte stejně jako my, je načase se pomalu začít obrňovat pořádnou dávkou trpělivosti a uvést se do zenového klidu. Datum vydání exkluzivního titulu pro konzole PlayStation 4 se totiž neochvějně blíží a vše nasvědčuje tomu, že se bude jednat o senzační, ale zároveň zcela nekompromisní herní zážitek.

4. For Honor - 14. února (PS4,Xbox One, PC)

Vikingové, rytíři a samurajové na jednom bojišti? Historicky možná nesmysl, avšak právě tato zajímavá kombinace je jedním z lákadel chystané hry od Ubisoftu, v níž se hráči proti sobě utkají na život a na smrt coby příslušníci právě jedné ze zmíněných skupin bojovníků. Koncept For Honor přináší do světa multiplayerových akcí jistý nádech svěžesti, chybět ovšem nebude ani kampaň pro jednoho hráče. A ať už se chopíte sekery, meče, nebo katany, souboje na blízko budou vyžadovat nemalou dávku taktiky a rychlých reakcí na pohyby oponenta, s bezmyšlenkovitým mácháním kolem sebe tedy proti rozvážnějšímu hráči asi příliš neuspějete.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: For Honor/Ubisoft

5. Sniper Elite 4 a Sniper: Ghost Warrion 3
Který díl těchto sérií bude lepší? Nemáme ponětí. Až tak dopodrobna jsme ta gameplay videa nezkoumali, ale o něco víc jsme přikloněni k Sniper Elite. Přece jen, střílet do fašistů v Itálii během druhé světové války bude vždy požitkem. Na druhou stranu zde máme současnost, hi-tech výbavu a vizuál, který nemusí sednout každému. Mnoho skutečně kvalitních sniper her nevychází, a tak jsou fanoušci tohoto mini žánru opravdu rádi. Ghost Warrior 3 vyjde 4. dubna, zatímco Elite 4 14. února.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Sniper Elite 4/Rebellion Developments

6. Horizon: Zero Dawn - 1. března (PS4)

První velká exkluzivita (naneštěstí Gravity Rush 2, Nioh a Nier: Automata nejsou široké veřejnosti až tak známé) od Sony dorazí už zhruba za měsíc a půl. Nejvíce si ji užijete na PS Pro samozřejmě s trochu lepší televizí. 4K je stále „výmysl“, ale HDR a upscale rozlišení umí také vyrazit dech. Budeme věřit, že přesně to se klukům a holkám z Guerilla Games podaří. O příběhu mnoho nevíme, respektive vědět nechceme. Poslední trailer toho vyspoiloval ažaž, i proto bude dobré, pokud se už na žádná další videa nepodíváte a necháte se tím, co si pro nás vývojáři přichystali, překvapit. Gameplay vypadá zábavně, hlavní hrdinka Aloy je sympatická, vizuál podmanivý... Věříme, že to dobře dopadne.

7. The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 3. března (Nintendo Switch a Wii U)

Není pochyb, že jednou z nejočekávanějších her na konzole od Nintenda je právě devatenáctý (!) hlavní díl letité série The Legend of Zelda. Hra s podtitulem Breath of the Wild se od svých předchůdců bude lišit hned v několika ohledech, zmínit můžeme například členitý otevřený svět, který může hlavní postava Link prozkoumávat dle libosti (nechybí ani plachtění či sjíždění hor na štítu), kromě toho se navíc nepřátelé nemají jen tak potloukat po okolí, ale dokonce mohou zakládat vlastní kolonie. Celkový výčet je ale samozřejmě ještě mnohem delší, a pokud uvažujete o koupi připravované hybridní konzole japonského výrobce, Breath of the Wild byste pravděpodobně neměli minout.

8. Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands - 7. března (PC, PS4, Xbox One)

Já vám nevím, mě už Ubisoft na své hry nalákat nedokáže. Assassin's Creed už vyšťavili do poslední kapky a jejich série Tom Clancy's mě už hodných pár let také zaujmout nedokáže. Jednak se z hlediska mých preferencí až příliš velmi spoléhají na coop a hraní po síti, jednak jejich hry nejsou žádné terno. Nepomáhá jim ani pravidelný downgrade. Ostatně, zkuste si porovnat poslední gameplay Wildlands s tím o rok nebo dva starším. Zcela jiná hra? Vzpomněl si někdo na The Division? No nic. I tak se ale Wildlands řadí k jedním z nejočekávanějších titulů. Akční FPS/TPS, kde se hráč stane speciálním agentem operujícím v Bolívii a má za úkol zničit obrovský drogový kartel.

9. Nier: Automata - 10. března (PS4)

Jméno studia PlatinumGames jsme v posledních dnech mohli slýchat hlavně ve spojitosti se zrušením nadějné hry Scalebound, letošním roce o sobě ještě přeci jen dá vědět. Z jeho dílny se totiž můžeme těšit na akční RPG titul Nier: Automata, a že v tomto žánru se autoři cítí jako ryba ve vodě, již v minulosti několikrát dokázali. Hra se odehrává v postapokalyptické budoucnosti v otevřeném světě, který je sužován četnými souboji mezi posledními členy lidské rasy a roboty, přičemž zážitky z dema nás utvrdily v tom, že japonský titul bude mít mnohé co nabídnout.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Nier: Automata/Sony

10. Mass Effect Andromeda - 21. března (PC, PS4, Xbox One)

Konečně. Jsme nesmírně vděčni, že BioWare odhalilo nový Mass Effect později, jen aby nás pak mohli překvapit s datem vydání. Asi nikdo nečekal, že začneme v nové galaxii Andromeda létat již v březnu, že? Ne že by šlo pro sérii o netypické datum, ale vlastně jsme ze hry ještě nic pořádně neviděli. Víme, o čem asi bude příběh (i když velmi neznáme ani hlavní postavy), ale gameplay nám příliš představen nebyl. Mnozí doufáme, že to nebude zklamání. Pravděpodobně nás Andromeda bude nesmírně bavit, jen málokdo je však přehnaně optimistický. EA a BioWare nás mohou už jen překvapit.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Mass Effect Andromeda/Electronic Arts

11. Persona 5 - 4. dubna 2017 (PS4, PS3) 

Hry japonské RPG série Persona se vždy vyznačovaly osobitými animacemi a výtvarným stylem, který pochopitelně charakterizuje i připravovaný pátý díl. V našich končinách, potažmo obecně v západních státech, nemá značka tolik silné jméno jako v zemi svého původu, své příznivce si však jistě najde. Dějově je hra zasazená do středoškolského prostředí v Tokiu, odkud postupem času se vydáme až do nadpřirozené říše, tajného skrytého místa, které se nachází v srdci každého člověka, odkud budeme muset krát zlé lidské úmysly. Poslední díl série vyšel asi před devíti lety, snad se tedy autoři fanouškům série za dlouhé, trpělivé čekání adekvátně odvděčí.

12. Outlast 2 - Q1 (PS4, Xbox One, PC)

Před nedávnem jsme vám přinesli článek o netradiční kampani studia Red Barrels, kteří na základě zpráv od fanoušků prvního Outlastu začali vybírat peníze na pleny pro hráče, kdyby je při hraní druhého dílu zastihla náhlá defekace. A pokud jste první díl hráli, jistě víte, že tato obava je docela oprávněná. Outlast 2 bude sledovat příběh Blakea Langermanna, investigativního žurnalisty, a jeho manželky Lynn, kteří vyšetřují záhadnou vraždu mladé dívky Jane Doe. Základní mechanikou tak bude opět průzkum s kamerou v ruce známý z jedničky, a pokud se tedy rádi bojíte, jistě si tento počin nenecháte ujít.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Outlast 2/Red Barrels Studio


13. Prey
 - Q1/Q2 (PS4, Xbox One, PC)

Tvůrčí tým z Arkane Studios se v posledních letech osvědčil jako záruka kvality, čímž konkrétně narážíme na dvoudílnou sérii Dishonored, která nás doslova okouzlila. A právě tomuto typu her by se měl v do určité míry podobat i nejnovější zářez studia, v němž bude jedním z klíčových prvků svoboda a volnost ve výběru herního stylu. V Prey se hrál vžije do kůže hrdiny jménem Morgan Yu (pohlaví bude libovolné), vědce, který se ocitá na palubě vesmírné stanice okupované nepřátelskými mimozemskými netvory. Těšit se můžeme na řešení logických problémů, používání zvláštních schopností či různých druhů pomůcek a zbraní, z nichž jako zatím nejvíce originální se jeví tzv. Glue Cannon, tedy jakýsi víceúčelový vrhač lepivé hmoty, který zabíjí nepřátele, ale také dokáže vytvořit alternativní cesty pro další postup. Titul zatím vypadá skutečně nadějně a doufáme, že nám dostatečně vynahradí zklamání ze zrušeného, koncepčně jinak orientovaného Prey 2 (plánovaného pokračování původního Prey z roku 2006).

14. Guardians of the Galaxy: A Telltale Games Series - duben (?) (PC, PS4, Xbox One)

Snad se brzy dostaneme i k samostatnému článku o Telltale, ale již nyní můžeme říci, že jejich hry šly v posledních letech z kopce dolů. Game of Thrones bylo, jaké bylo, druhá série The Walking Dead byla tak trochu zklamáním a falešná iluze volby už omrzela množství hráčů. O to příjemnějším překvapením pro mě byl Batman, který hodnotím dokonce lépe než Tales from the Borderlands (Wolf Among Us stále neohroženě kraluje). Škoda té technické stránky, která za moc nestojí, ale s příběhem a postavami si v Telltale znovu náramně vyhráli. A zdá se, že budoucnost je příznivá. První dvě epizody 3. série The Walking Dead se chlubí všude po internetu, no a my už víme, že cca týden před premiérou Guardians of the Galaxy 2 v kinech vyjde i první epizoda stejnojmenné hry založené na komiksech a filmech od Marvelu. Každému je díky postavám a atmosféře jasné, že může jít o duchovního nástupce Borderlands, takže se nesmírně těšíme.

15.  Crash Bandicoot N. Sane Trilogy - léto 2017 (PS4)

Tak trochu je pro mě návrat Crashe nejočekávanější herní událostí roku. Jistě, jsou tu tituly, které mě nadchnou, pravděpodobně i rozpláčou a určitě uchvátí, ale Crash je Crash a po tolika letech a teasovaní, jaké nám Sony poslední E3 dělala, si to už všichni zasloužíme. Crash je přitom jednou z mnoha PS1/PS2 klasik, které se mají v budoucnu na PlayStation 4/5 objevit. Dnešní generace si zaslouží hrát ty skvosty, na které dnes v mnoha případech vzpomínáme už jen matně, ale s láskou. A Crash je na vrcholu toho všeho.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy/Sony

16. Red Dead Redemption 2 - podzim, pravděpodobně říjen 2017 (PS4, Xbox One)
To je prostě Rockstar, to nevymyslíš. Ohlásili jednu z nejočekávanějších her roku a o tři měsíce později... jsme na tom samém. Od oznamovacího teaseru jsme o RDR 2 neslyšeli absolutně nic. A Rockstaru je to jedno, pravděpodobně udělají nejlegračnější a možná i nejlepší casual hru roku, shrábnou miliony a vytvoří další online svět. Ten v GTA jim každodenně vydělává několikanásobně více, než kolik si od toho slibovali před vydáním, není tedy pochyb, že Red Dead Redemption Online/Red Dead Online bude masivní. A protože o hře nevíme absolutně nic, stejně jako o příběhu, můžeme se jen znovu spolehnout na bratry Houserovy (nyní již bez masterminda Leslieho Benziese) a celý tým v Rockstar North. Westernový svět Ameriky nám bude na podzim již velmi chybět. Koneckonců, druhá série Westworld dorazí asi až v roce 2018, takže to bude třeba nějak vyplnit.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Red Dead Redemption 2/Rockstar Games

17. Crackdown 3 - podzim 2017 (Xbox One, Xbox Scorpio, PC)
Nemáme potvrzeno ani datum vydání a vlastně ani to, zda bude titul hratelný na Scorpio, ale je více než pravděpodobné, že půjde o launch titul nové vymakané konzole, která by měla strčit konkurenci hravě do kapsy. Chytřejší budeme na E3. Letos již Microsoft musí zabodovat naplno. Poslední roky totiž Sony na E3 nemá nejenže přemožitele, ale prakticky ani sparing partnera. Bude se však naplno představovat Scorpio a podzimní/jarní lineup, kam se zařadí i očekávané pokračování série Crackdown. To bylo oznámeno ještě v létě 2014, všichni bychom tedy byli rádi, kdybychom se tohoto potenciálního městského skvostu dočkali. I tentokrát by mělo jít o šílenou sci-fi střílečku s atraktivními a vtipnými postavami. Těšit se můžeme na obrovský sandbox s destrukcí, jakou jsme snad v open world ještě nikdy neviděli.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Crackdown 3/Microsoft Studios

18. Star Wars Battlefront 2 - podzim 2017 (PC, PS4, Xbox One)

DICE si pauzu nedává, jen nevydá další Battlefield. Bůhví, jak náročné je tvořit tyto multiplayerové hry. DICE to však stíhá každý rok, přičemž tomu nebude jinak ani tentokrát. Vyjde pokračování úspěšného Battlefrontu, ovšem, konečně se singleplayerem. Jak se bude hrát, jak bude vypadat a zda nepůjde jen o levný doplněk k utišení zklamání hráčů, to vše zůstává ve hvězdách. V první řadě totiž půjde hlavně o multiplayerovku.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: DICE/EA

19. Detroit: Become Human - datum dosud neohlášeno (PS4)
Quantic Dream je nesmírně talentované studio v čele se scenáristou Davidem Cagem. Ten nás svými mistrovskými díly dostal již dvakrát. Napsal a zrežíroval jak skvost Heavy Rain (i když vám ovládání skutečně nemusí sednout), tak i skvělé Beyond: Two Souls, které je podle mého názoru tak trochu nedoceněné. Jeho dalším dílem je Detroit: Become Human. Napsat scénář mu trvalo údajně 2 roky, přičemž měl pracovat 6 dní v týdnu. V očekávané exkluzivitě pro Sony budeme moci hrát za několik postav, děj a svět kolem nás se však primárně bude točit kolem robotů a androidů začleněných do lidské společnosti. Masivní má být hlavně větvení příběhu, neuvěřitelné množství závěrů a rozhodování, které skutečně změní to, jak hrajete, s kým hrajete a co se v příběhu semele.

20. South Park: The Fractured But Whole - datum dosud neohlášeno (PC, PS4, Xbox One)

Další Ubisoft, tentokrát však o něco méně známější. První South Park z roku 2013 se dost povedl, a tak nebylo velkých pochyb, že se dočkáme pokračování. Už oznamovací trailer, který si úžasně vystřelil z MCU a DCEU, sliboval náramnou zábavu s postavami, které tak velmi milujeme a zdá se, že se toho i skutečně dočkáme. Navíc by nemělo ani vadit, pokud jste nehráli první díl. Pokud jste sžití se světem a máte rádi podobný humor, skutečně není o čem přemýšlet.

21. Destiny 2 - datum dosud neohlášeno (PS4, Xbox One)

Pokračování veleúspěšného titulu Destiny z roku 2014 od studia Bungie, známého především díky sérii Halo, je stále zahaleno rouškou tajemství, a tak můžeme snad jen vyslovit naději, že se autoři poučí z chyb, které jim byly vytýkány po vydání prvního dílu. Mezi ty patřila zejména velmi slabá dějová linie a nepříliš oslnivé množství obsahu, což se tedy později změnilo s příchodem několika rozšíření a datadisků. Příslibem propracovanějšího příběhu nám snad mohou být nedávno zveřejněné inzeráty na webu studia na pozice šéfa narativního vývoje či narativního režiséra. Čeho se však nakonec dočkáme a zda se počítá s verzí pro PC, není zatím známo.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Bungie/Activision

22. Gran Turismo Sport - datum dosud neohlášeno (PS4)

Ochuzeni letos nebudou ani příznivci závodních her. Studio Polyphony Digital ve spolupráci se Sony všem milovníkům rychlých kol přinese nový díl bohaté série Gran Turismo s podtitulem Sport, který se dle všeho pyšní nejen vynikajícím grafickým zpracováním, ale taktéž slibuje precizně zpracovaný jízdní model. Zajezdíme si přitom v detailně vymodelovaných vozech napříč těmi nejznámějšími značkami na celé řadě světových tratí. Kazunóri Jamuči, tvůrce série a producent GT Sport, na konto hry v minulosti uvedl, že se jedná o „začátek nové éry“, a nám nezbývá než doufat, že nezačne zklamáním.


23  Divinity: Original Sin 2 - datum dosud neohlášeno (PS4, Xbox One, PC)

Sequel hry Divinity: Original Sin z roku 2014 vzbuzuje velká očekávání, už jen proto, že kvalita a zábavnost jeho předchůdce byla vskutku v mnoha ohledech nevídaná. Za hrou stojí belgický tým z Larian Studios, který slibuje poutavou příběhovou kampaň a samozřejmě nebude chybět ani komplexní tahový soubojový systém, jehož návykovost můžeme jen potvrdit, a jednou ze zajímavostí je například multyplayerová složka hry, která umožní jak kooperaci, tak i kompetitivní střety s ostatními hráči. Divinity: Original Sin 2 by tak nemělo ujít pozornosti žádného fanouška žánru izometrických RPG titulů.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Divinity: Original Sin 2/Larian Studios

24. Uncharted: The Lost Legacy - datum dosud neohlášeno (PS4)

Zřejmě není žádného příznivce slavné série studia Naughty Dog, kterého by nepotěšilo oznámení titulu Uncharted: The Lost Legacy. Nová samostatná příběhová kapitola představí v hlavní roli pohlednou Chloe Frazer, kterou fanoušci jistě dobře znají, jíž bude očividně místy sekundovat i Nadine Ross. Sami jsme zvědaví, zda se nový přírůstek do série bude z pohledu hratelností držet zajetých kolejí ze starších dílů, nebo se dočkáme trochu odlišného přístupu. Ostatně už samotné oznamovací video se z velké části neslo v duchu tichého plížení, což by mohlo na jistou změnu poukazovat. Na to si však ještě budeme muset nějakou chvíli chvíli počkat.


25. State of Decay 2 - datum dosud neohlášeno  (Xbox One, PC)

Pětadvacítku nejočekávanějších her naší redakce ukončíme velmi slibnou exkluzivitou od Microsoftu. Jde o zombie titul v otevřeném světě, kde si se zombíky děláte, co chcete. Pokud se vám líbila jednička, určitě si zamilujete i dvojku. Půjde o klasické pokračování, a tedy větší, lepší, vizuálně propracovanější a snad i nápaditější. Klasického PvP multiplayeru se nedočkáte. Hráči mohou ovlivňovat okolní svět a prozrazovat parťáky, nikdo vám však základnu nezničí. Mnoho toho o State of Decay 2 nevíme, ale to se změní již v létě na E3.

Bonus: Kingdom Come: Deliverance - datum dosud neohlášeno (PS4, Xbox One, PC)

Pokud se o hry zajímáte alespoň okrajově, určitě vaší pozornosti neunikla nová hra Dana Vávry (tvůrce kultovní hry Mafia: The City of Lost Heaven) a jeho týmu z Warhorse Studios. Kingdom Come: Deliverance hráče zavede do Českých zemí na začátku 15. století a na rozdíl od drtivé většiny RPG titulů je hra založená na příklonu k realismu a uvěřitelnosti, neočekávejte tedy žádné nadpřirozené schopnosti, magii nebo draky. Jednou z velkých snah studia je také vytvořit živoucí svět, v němž NPC postavy mají vlastní „život“, jinými slovy plní ve světě svoji funkci, řídí se svými denními cykly, mají běžné lidské potřeby jako jíst, spát, pracovat a podobně. Důležitou roli hraje také propracovaný soubojový systém, který je založený na šermování, avšak absentovat nebudou ani různé střelné a speciální zbraně. Více o hře se můžete dozvědět například na tomto odkaze.

25 nejočekávanějších her roku 2017, o kterých se mluví po celém světě. Na kterou se těšíte nejvíce?
Zdroj: Kingdom Come: Deliverance/Deep Silver

Samozřejmě, vychází celá plejáda dalších potenciálně skvělých titulů, všechny se však do tohoto již tak nabitého článku nevešly. I tak ho budeme po E3 ještě upravovat, respektive vydávat druhou část. Také se ještě budeme věnovat indie titulům, a to v samostatném článku o něco později. Kromě výše zmíněných titulů bychom však měli alespoň zmínit následující: Shenmue III, Vampyr, Star Citizen, Little Nightmares, Cuphead, Injustice 2, Torment: Tides od Numenera, Halo Wars 2, The Bard's Tale IV a čeká nás ještě i několik Switch titulů, které jsme nestihli vzít v úvahu. Předobjednávky pro výše zmíněné tituly si pak můžete vybavit v obchodě Čierny drak.

Zpět
Sdílet
Diskuse