Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2016 15:44
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Počítače od Applu se dočkají virtuálního asistenta Siri. Aktualizace se ale prý dočkáme až na podzim

TECH
Uložit Uložené

Produkty využívající softwarovou platformu OS X by měly být opět o něco inteligentnější.

Vypadá to tak, že pokročila umělá inteligence v podobě Siri, která je v těchto dnech dostupná pro Apple Watch, čtvrtou generaci Apple TV a iOS zařízení, se za pár měsíců dle všeho ukáže i v operačním systému OS X pro osobní počítače a notebooky s logem nakousnutého jablka. Samozřejmě, tento krok Applu šlo celkem reálně očekávat, jelikož jde o jednu z důležitých funkcí sloužících na výrazné zjednodušení ovládání, a tak i na zlepšení současných uživatelských zkušeností.

Jak informuje web AppleInsider, Siri může dorazit spolu s aktualizací systému až někdy během podzimu. Oficiální odhalení aktualizačního balíčku pod označením 10.12 by se mělo odehrát už během červnové vývojářské konference WWDC 2016, kde kalifornský gigant prý odhalí všechny podstatné informace. Za touto celkem důvěryhodnou spekulací navíc stojí zdroj, který předpověděl i příchod Apple map s verzí Mavericks, což se nakonec ukázalo jako pravdivé.

Virtuální asistent Siri se poprvé objevil v  iPhone 4s z roku 2011 a od té doby už stihl projít několika vylepšeními, které z něj učinily relativně užitečného pomocníka na pohodlné vyhledávání informací, zodpovídání otázek nebo realizaci specifických úkolů v rámci jeho možností. Jak by mohl fungovat nebo vizuálně působit v uživatelském prostředí platformy OS X, vám už ukáže GIF níže.

Počítače od Applu se dočkají virtuálního asistenta Siri. Aktualizace se ale prý dočkáme až na podzim
Zpět
Sdílet
Diskuse