Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2016 1:42
Čas čtení 0:00
Tomáš Macho

Google Chrome jako nejhorší volba pro všechny notebooky. Dopad na spotřebu je obrovský

TECH
Uložit Uložené

Který prohlížeč je aktuálně nejlepší?

Čím dál tím méně lidí považuje stolní počítač za primární zařízení v domácnosti a čím dál víc se do popředí dostávají notebooky, především ty, které se specializují na dlouho výdrž na úkor vysokého herního výkonu. Přeci jen, častokrát zůstávají herní notebooky nevyužity, a když si k tomu připočtete jejich relativně nízkou výdrž, získáte hned několik důvodů pro koupi přenosného počítače s nízkou hmotností. Pokud si ale chcete vychutnávat papírovou výdrž, potřebujete software šetrný pro baterii a už roky se jeví Google Chrome jako velmi nevhodný prohlížeč.

Microsoft v rámci promování jejich poměrně nového prohlížeče ukazuje to, co je už dlouho smutnou pravdou. I když Google tvrdil, že ve svém browseru opravil mnoho chyb, které zatěžovaly notebooky více než by bylo vhodné, faktem zůstává, že je jejich produkt na samém konci žebříčku šetření energie. Při experimentu, ve kterém totožné notebooky přehrávaly HD video, vydržel Chrome jen 4 hodiny a 19 minut, zatímco takový Microsoft Edge až o 70 % déle, tedy 7 hodin a 22 minut. Samozřejmě, soustředit se jen na přehrávání videa není ideální, avšak i graf průměrného používání dokazuje, že jsou vhodnější alternativy než právě Chrome. Microsoft krom jiného slíbil, že v nadcházející letní aktualizaci doplní do prohlížeče rozšíření a opět o něco sníží jeho spotřebu. Který prohlížeč používáte vy?

Google Chrome jako nejhorší volba pro všechny notebooky. Dopad na spotřebu je obrovský
Zdroj: www.theverge.com
Domů
Sdílet
Diskuse