Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2016 22:55
Čas čtení 0:00
Tibor P.

Indie se pokusila o světový rekord - vysadit 50 milionů stromů v průběhu jednoho dne

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Cílem vlády je docílit, aby jednu třetinu země pokrývaly lesy.

Představitelé jednoho z indických států Uttarpradéš uvádějí, že tento pokus obrovských rozměrů je iniciativou tamní vlády, která dlouhodobě usiluje o zvýšení zalesnění Indie a zároveň o ochranu životního prostředí krajiny. Statisíce lidí se tak v pondělí vydali do volné přírody, aby tam během příštích 24 hodin vysadili až 50 milionů kusů mladých stromků a dosáhli tak nového světového rekordu a zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Akce pod názvem Největší akce sázení na planetě Zemi se zúčastnilo přes 550 000 lidí, kteří sázeli stromy na více než 6000 místech o celkové rozloze 770 kilometrů čtverečních kilometrů. Celkové náklady se vyšplhaly na 150 miliard korun. Obyvatelé Uttarpradéše jsou obecně velmi aktivní. V listopadu loňského roku zorganizovali akci Největší rozvoz mladých stromků na mnohá místa, kdy rozvezli více než milion stromků na deset míst.
 
Podle slov hlavního ministra Uttarpradéše Akhiléše Jádava, se této akce zúčastnili školáci, státní zaměstnanci i profesionálové. Jejich aktivita přichází v době, kdy se svět všemožně snaží o smíření následků klimatických změn a o to, aby následující generace zdědili planetu v co nejlepším možném stavu. Do pondělního večera bylo v okolí silnic, železničních tratí a veřejných míst zasazeno přes 40 milionů stromků. Indická vláda propaguje podobné aktivity ve všech 29 federálních státech. Tento závazek si stanovila již na loňském klimatickém summitu v Paříži, na kterém všechny zúčastněné země usilovaly o dosažení rozumného konsenzu, který podpoří myšlenku rozvoje naší planety v tomto směru. Uvítali byste podobnou iniciativu i v Česku?

Indie se pokusila o světový rekord - vysadit 50 milionů stromů v průběhu jednoho dne
Zdroj: yahoo.com
Domů
Sdílet
Diskuse