Nová vychytávka z Austrálie.
Už od malička nás rodiče i učitelé vedou k tomu, abychom následovali své sny a tato slova si Australan Mark Murray vzal k srdci. Už v roce 2009 se mu podařilo na americké půdě zajistit patent pro svůj produkt s názvem Hamdog, což je vlastně hybrid hamburgeru a párku v rohlíku. Do speciálně vyráběné housky je třeba vložit hovězí maso s dostatkem prostoru na párek uprostřed a pak to celé snadno opéct či dochutit zeleninou. Mark se přitom pokoušel zaujmout veřejnost svým nápadem už loni v show Shark Tank, kde porota hodnotí podnikatelské nápady účastníků a případně do nich rovnou zainvestuje, avšak v show nepochodil. Jeho nápadu se doslova vysmáli a možná to pomohlo Markovi transformovat nápad Hamdogu ve skutečnost.
Od účasti v Shark Tanku uběhl přibližně rok a Mark už úspěšně prodává své výrobky po australských trzích a jarmarcích. V současnosti plánuje rozšiřovat provoz po celé Austrálii prostřednictvím prodávání licence dalším zájemcům a jak sám říká, když zvládne rozšiřování svého provozu, na řadu přijde i experimentování s vegetariánskými či bezlepkovými Hamdogy. Myslíš si tedy, že by zvláštní hybrid zaujal i české zákazníky?