Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. září 2016 23:58
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Do roku 2050 by měl být dostupný alkohol, ze kterého nebudeš mít kocovinu. Alcosynth je zatím jen v plenkách

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL
Uložit Uložené

Ambiciózní plán.

Ranní kocovinu po noci plné alkoholu už zažil snad každý z nás. Nepříjemné sucho v ústech, bolest hlavy a nevolnost patří mezi hlavní příznaky toho, že jsi to trochu přehnal s alkoholem a tvé tělo toho mělo už opravdu dost. Každá opice naštěstí po pár hodinách pomine a s ní i závazek, že se už se nikdy nepodíváš na dno sklenice. Co bys ale řekl tomu, že by ses nemusel bát žádné opice, protože by ji alkohol vůbec nezpůsoboval? Ambiciózní projekt synteticky vyráběného alkoholu s názvem Alcosynth vymyslel profesor David Nutt, který dlouhá léta pracoval jako vládní poradce v oblasti drog a alkoholu a také jako profesor, takže o této problematice získal dostatek poznatků a nyní pracuje na tom, jak Alcosynth dostat i do barů a hospod.

David Nutt si už stihl nechat patentovat asi 90 různých složek, které by jednoho dne mohly tvořit dokonalý Alcosynth a dokonce se dvě z nich dostaly i do rozsáhlé testovací fáze. Svou snahu o vytlačení tradičního alkoholu z trhu David vysvětluje tím, že za poslední desetiletí již vědci téměř dokonale pochopili, jak alkohol ovlivňuje lidský organismus a také to, které části mozku stimuluje a vytváří tak blažený pocit opilosti. Při pití Alcosynthu bys tedy zažíval úplně stejné pocity a na večerní zábavě by se nezměnilo vůbec nic, ovšem ráno by ses mohl probudit zcela svěží a pustit se do práce bez lenošení. Problémem tak nadále zůstávají vládní povolení a zejména dostatek finančních prostředků na obšírnější výzkum a následnou implementaci do každodenního užívání. Nahradí podle tebe syntetický alkohol bez vedlejších účinků do roku 2050 svého konvenčního sourozence, nebo David pouze sní příliš bláznivě? 

Domů
Sdílet
Diskuse